PlayerUnknown's Battlegrounds Dayz'yi Satışlarda Fena Solladı

Sırada Rust, Ark: Survival Evolved ve H1Z1 var.

 Çılgınlar gibi satan ve erken erişim oyunları arasında belki de en derli toplusu olan PlayerUnknown's Battlegrounds hız kaybetmeden büyümeye devam ediyor. 

Oyunun yapımcısı PlayerUnknown, resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda PUBG'nin dört milyon satışa ulaştığını duyurdu. Bunun için destekçilerine teşekkür eden PU'ya Twitter'da büyük destek geldi. 

Her hafta güncelleme yapılan ve aylık yamalarında düzenli olarak oyuna yeni içerik eklenen PUBG'nin bu kadar çok satması aslında şaşırtıcı değil. Sadece on üç haftada (yaklaşık üç ay) bu satış rakamlarına ulaşan oyun, aynı zamanda erken erişim alanındaki rakiplerinden DayZ'yi de geride bıraktı. Bohemia'nın yaklaşık dört yıldır geliştirme aşamasında tuttuğu hayatta kalma oyunu 3,5 milyon satışta duraksamıştı.

PUBG, aynı zamanda erken erişim oyunları arasında en hızlı satış yapan oyun olarak dikkat çekiyor. Diğer hiçbir erken erişim oyunu üç aylık süre içerisinde dört milyon satışa ulaşamamıştı. Satışlar o kadar iyi gidiyor ki BlueHole Steam Yaz İndirimleri'ni pas geçmeyi tercih etti.

tum-zamanlarin-en-cok-satan-25-oyunu

Bununla birlikte PUBG henüz ARK: Survival Evolved, H1Z1: King of The Kill ve Rust gibi oyunların satış rakamlarını henüz yakalabilmiş değil. Ancak bu hızla en çok satan erken erişim oyunu olacağını öngörmek hiç de zor değil.

SteamSpy istatistiklerine göre H1Z1'in 5,9 milyon, Rust'ın 5.2 milyon ve ARK: Survival Evolved'un 4.9 milyon oyuncusu bulunuyor. SteamSpy istatistiklerinin %100 güvenilir olmadığını Oyungezerler'e hatırlatayım, ancak bu site aracılığıyla genelde gerçek satış rakamlarına yakın istatistiklere ulaşabiliyoruz.

BlueHole oyunu hem teknik açıdan, hem içerik açısından geliştirirken düzenli olarak yeni mekanikler de ekliyor. Son olarak "kill çalma" sıkıntısına da güzel bir çare bulundu. Bu ayın sonuna doğru da tam otomatik tabanca Glock C-18 de oyuna eklenecek. Daha yolda zombi modu var ve oyun Xbox One'a çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum