Rainbow Six Siege'in En Saçma Oyun Hatası Düzeltildi

Artık kulaklıktan vurulunca ölmek yok.

Rainbow Six Siege oynadıysanız biliyorsunuzdur, oyunda üzerinize giydiğiniz ve vücudunuzda çıkıntı yapan aksesuarlar da hedeften sayılıyor ve mesela Blitz olarak oynarken biri sizi kulaklığınızdan vurursa ölebiliyordunuz. Saçma ama gerçek. Normal hayatta "cep telefonundan seken kurşunla canı kurtuldu", "mermiyi durduran The Elder Scrolls hayat kurtardı" gibi haberlere alışık olan bizler için gerçekçiliğiyle övünen bir oyunda bunun tersiyle karşılaşmak can sıkıcı olabiliyordu. İşte artık bu saçma oyun hatasıyla karşılaşmayacaksınız.

Sorunun hitbox'tan, yani oyunun Operatörlerin başka cisimlerle temas edip etmediğini veya vurulup vurulmadığını tespit etmek için kullandığı alandan kaynaklandığı zaten belliydi ve Ubisoft bu konuda bir açıklama yaptı. Buna göre sorun tasarım konseptinden ve "oyundaki her şey vurulmaya tepki verebilmeli" fikrinden kaynaklanmış. Bu yüzden de Operatörün karakter modelinin kapladığı tüm alan hitbox olarak kabul edilmiş.

İşte tam da bu yüzden çıkıntılı aksesuarlar kullanan oyuncular daha büyük bir hedef haline geldikleri için dezavantajlı durumda oluyorlardı ve Ubisoft nihayet bu durumu çözmek için çok basit bir adım attı: artık hitbox yalnızca insan vücudunun kapladığı alandan oluşacak. Bu değişikliğin ne anlama geldiğini aşağıdaki resimde görebilirsiniz (ikinci resimdeki beyaz boyalı alan yeni hitbox'ı gösteriyor)

Ubisoft daha önce de Frost'un yaka kısmını hitbox dışına almıştı, ama bu değişikliği her karaktere uygulamadıklarından kimin hangi kısmını hedef kabul edildiğini bilmek oyuncular için büyük zorluk oluyordu. Şimdiye tüm karakterler tek tek elden geçirilerek bu yeni sistemi kullanmaları sağlanmış. Yapılacak bir sonraki değişiklik ise bir Operatörü zarar almayacağı bir yerden, mesela metalik bir aksesuardan vurursanız bunu anlamanız için kıvılcım çıkması ve sekme sesi gelmesi gibi görsel ve işitsel uyarılar eklenmesiymiş.

Bu değişikliği getiren 2.2.1 güncellemesi şu an test sunucusunda ama yarın oyunda aktif hale gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum