Remedy, Control’ün Yan Oyunu Condor Hakkında Yeni Bilgiler Paylaştı

Ücretsiz olmayacakmış

Remedy, önümüzdeki döneme ilişkin projeleri arasında şimdilik Codename Condor olarak adlandırılan bir canlı servis oyun olacağını duyurmuştu. Duyurunun yapıldığı 2021 yılından bugüne kadar pek fazla şey duymadık hakkında. Fakat Remedy’nin son mali durum toplantısından oyunla ilgili yeni bilgiler geldi.

Control’ün yan oyunu olacak Condor, Remedy’nin “servis tabanlı oyunlara yönelik ilk adımı” olarak tanımlanıyor ve başlangıç bütçesi 25 milyon € olarak belirlenmiş. Remedy’nin kendi oyun motoru olan Northlight ile geliştirilecek oyun, bu yıl içerisinde tam üretim safhasına geçecekmiş.

Oyunun hikayesine dair de bazı bilgiler paylaşılmış durumda. Oyunda karşı karşıya kalacağımız tablo “Hiss istilasından sonra Control’ün ana merkezi En Eski Ev (The Oldest House) kilit altında. Değişken ve tehlikeli doğaüstü güçlerle dolu bir kaynayan kazan gibi. İçeride sıkışıp kalan Federal Bureau of Control, merkezin kontrolünü tekrar ele geçirmek için harekete geçmek durumunda. Bu gibi çaresiz zamanlar da buna uygun önlemler alınmasını, adımlar atılmasını gerektirir. Bunu yaparken de herkese ihtiyaç duyulur” denilerek özetlenmiş.

Buradan da anlaşılabileceği gibi, önceki oyunlardaki doğaüstü güçlere sahip karakterlerin yerini, “sıradan karakterler” alacak. Bu karakterlerimiz, ellerinde süper güçler olmayınca ana merkezi temizlemek için giriştikleri bu mücadelede “ekipmanlarına ve birbirlerine” güvenecekler.

Remedy, Control’ün tek bir hikâye ve tek bir karakterin ötesine uzanan bir marka olduğunu, Condor ile oyuncuları The Oldest House’un derinliklerine uzanan bir maceraya davet ettiklerini söylüyor.

Oyunun fiyatlandırılmasına ilişkin de bir açıklama yapılmış. Bazı canlı servis oyunlar gibi ücretsiz olmayacak. Control’ün “servis tabanlı sabit fiyatlı” bir oyun olacağı, düşük bir fiyatla satışa sunulacağı, fakat uzun vadede güncellemeler, genişleme paketleri ve mikro ödemelerle gelirlerin artırılmasının hedefleneceği söyleniyor.

Her ne kadar Remedy oyunlarını çok seviyor olsam da ve oyunlarında yarattıkları genişletilmiş evren fazlasıyla ilgimi çekse de, şu servis oyun mantığı beni biraz endişelendiriyor açıkçası. Umuyorum endişelerim yersiz çıkar ve Condor beğenilen Remedy oyunları arasına adını yazdırır. Ben yine de şansımı Max Payne 1-2 Remake’te denemeye niyetliyim :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum