Steam Destek Hattı Günde 60 Binden Fazla İade İsteğine Yanıt Veriyor

Ve bu sadece iade başvuruları. Daha diğer ilginç istatistiklere girmedik bile, ama gireceğiz.

Mayıs ayının başında siz sevgili Oyungezerler ile paylaştığımız bir haberde Steam'in yeni destek hattının günde 75 bin kullanıcının problemleriyle uğraştığını açıklamıştık. Bu sayı gün geçtikçe artıyor. Kullanıcılar Steam'den çabucak yanıt aldıkça daha fazla destek başvurusunda bulunuyor ve Steam de bu problemlerin çoğuna anında tepki veriyor.

Eski Steam Destek Hattı'nda bazen günlerce ve haftalarca beklemek gerekebiliyordu ve yanıt aldığımızda da sinir bozucu otomatik mesajlar alıyorduk. Gerçek bir insanla, düzgün bir iletişim kurana kadar bazen hatrı sayılır bir zamanı boşa harcıyorduk. Steam Destek Hattı'nın son hali ise canavar gibi çalışıyor ve büyük bir hızla büyüyor. 3 Mayıs'ta paylaştığımız raporda bu 75 bin destek biletinden 48 bin tanesinin geri iade konulu olduğunu belirtmiştik. Bu sayı sadece bir ayda 12 bin arttı ve artık Steam 60 binin üzerinde geri iade talebine neredeyse aynı saat içerisinde yanıt verir hale geldi. İade taleplerine geri dönme hızı yaklaşık 48 dakika ile 1 saat 45 dakika arasında değişiyor ve bunlardan sadece %11'lik bir kesim ilk iki saat içerisinde talebine geri dönüş alamıyor.

steam-yaz-indirimlerinde-ucuzlamasini-bekledigimiz-oyunlar

Valve bu konuda sözünü bir hayli tutmuş gibi gözüküyor. Malumunuz Gabe Newell, Steam'in en büyük noksanının destek hattının yetersizliği olduğunu söyler dururdu. Mart ve nisan ayında bu durumu düzeltmek için adımlar attılar ve açıkçası sistem doğru yolda gözüküyor. Bakalım destek hattının ortalama yanıt verme süresi 1 saatin altına düşecek mi? Sizin Steam ile olan son konuşmalarınız nasıl geçti Oyungezerler? Taleplerinize ve destek biletlerinize çabucak yanıt alabildiniz mi, sorunlarınız çözüldü mü?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum