Take-Two Interactive, Gearbox Entertainment’ı Satın Alıyor

Embracer’dan Take-Two’ya bir transfer...

Embracer vakası bir süredir gündemimizi meşgul tutuyor, önümüzdeki dönemde de bizleri meşgul etmeye devam edecek gibi. Bugünün haberi de Embracer bünyesindeki stüdyolardan birisinin el değiştirmesi oldu.

Take-Two Interactive Software, Gearbox Interactive Entertainment’ı Embracer’dan satın alıyor. Yapılan açıklamada bu satın alımın 460 Milyon $ bedelle gerçekleştirileceği ve 2025 mali yılının ilk çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği belirtiliyor.

Bu satın alımla 2K’in geliştirici ekibinin oyun endüstrisinin önemli yetenekleriyle güçlendirileceği, ayrıca Gearbox ve 2K’in Borderlands serisinin yeni oyunu üzerinde aktif olarak çalıştıkları da ifade edilmiş açıklamada.

Take-Two, bu satın alımla Borderlands serisinin yanında Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi markaların da sahibi oluyor. Gearbox’ın şu anda 6 proje üzerinde çalışmakta olduğu, bunlardan 5 tanesinin devam oyunları, 1 tanesinin ise yeni bir fikri mülk olduğu da belirtilmekte. Devam oyunlarından 2 tanesini biliyoruz, birisi yukarıda da belirtilen yeni Borderlands oyunu, diğeri de çıkışı için gün saydığımız Homeworld 3.

Take-Two, bu projeleri bir başlangıç noktası olarak değerlendiriyor ve önümüzdeki dönemde bir arada çok daha fazla projeye imza atmayı planladıklarının altını çiziyorlar, hem eldeki markaların yeni oyunları hem de yeni fikri mülkler olarak.

Geaarbox’ın Embracer’dan ayrılması güzel bir haber oldu bence. Siz ne dersiniz sevgili Oyungezerler?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum