The Division'ın 1.7 Güncellemesinin Detayları Açıklandı

O denli umut vadeden oyunu ne hale getirdiler... Çok yazık...

 The Division, 1.6 güncellemesi ile harika bir geri dönüş yapmış ve neredeyse ilk günkü oyuncu sayısına tekrar ulaşmıştı. Fakat ikinci yıl planlarının açıklanması ile çok daha hızlı bir düşüş yaşandı. 

The Division topluluğunun ciddi derecede kan kaybettiği bir gerçek. Oyuncuların Ubisoft ve Massive'e kızgın oldukları da... Fakat bunlar geliştirici ekibin The Division için yeni güncellemeler hazırlamasına engel olmuyor.

The Division için duyurulan, fakat kesin bir tarih verilmeyen 1.7 güncellemesinin detayları açıklandı. Açıkçası acayip heyecan verici ya da kaybedilen oyuncuları geri kazandırabilecek bir güncelleme değil, fakat hiç yoktan da iyidir.

1.7 güncellemesi ile oyuna üç yeni sistem ekleniyot: Global Events, Classified Gear ve Commendations.

  • Global Events

The Division oyuncularına yeni etkinlikler, play listler ve yeni ödüller sunacak olan Global Events, oyunun PvE haritasında ve end game statüsünde gerçekleşecek.

Global Events oyunun PvE haritasındaki kuralları değiştirecek. Mesela bir düşmanı head shot ile öldürdüğümüzde ona yakın olan diğer düşmanlara Bleed/Kanama etkisi bulaşacak. Ya da düşmanlarımıza yakın olduğumuzda daha fazla hasar vereceğiz ve uzak olduğumuzda da daha fazla hasar alacağız gibi. Bu sistem Global Modifiers olarak adlandırılmış.

the-division-big-2

Bunun yanı sıra bir de Group Modifiers var. Bu sistem ise etkinlik çerçevesinde yaptığımız görevleri biraz daha zorlaştırmak için eklenen bir seçenek. Group Modifiers'ı aktif etmek ve oyunu biraz daha zorlu hale getirmek bize bırakılmış bir tercih olacak. Fakat burada dikkat edilmesi gereken ödül sistemi. Çünkü bu seçeneği aktif hale getirdiğimizde daha fazla ödül kazanacağız.

Ödül demişken; bu konu aslında ikiye ayrılıyor. Hatta ödül kazanmak için ödül kazanmamız gerekiyor bile diyebiliriz. Şöyle ki:

Global Events sırasında oyun bizlere bazı play listler sunacak. Farklı görevler ve Incursion'lardan oluşan bu listeleri oynayarak Token kazanacağız. Group Modifier'ı aktif hale getirmek ise kazanacağımız Token sayısını arttıracak. Etkinlik dahilinde yaptığımız görevlerden normal kredi, Phoenix kredisi ve eşya gibi ödüller de kazanacağız, fakat asıl olay Tokenlarda. Çünkü bu Tokenlar ile oyuna yeni eklenecek olan satıcıdan hem kozmetik eşyalar, hem deyeni set eşyları (karakterimizin gücünü ve istatistiklerini etkileyen eşyalar) alabileceğiz!

Global Events her ay tekrarlanacak ve 1 hafta sürecek.

  • Classified Gear

Classified Gear adı verilen bu yeni set eşyaları aslında oyunda var olan setlerin geliştirilmiş versiyonları diyebiliriz. Yani bildiğimiz kadarıyla oyuna yepyeni setler değil de var olan setlerin güçlendirilmiş versiyonları ekleniyor.

Hangi World Tier'da olursak olalım 256 olarak düşecek olan bu yeni eşyaların var olanlardan üç büyük farkı var. 1) Normal 256 eşyalardan biraz daha fazla stat verecekler. 2) Bu yeni eşyalarda 5 ve 6 parça bonusları da olacak. 3) Classified Gear'in iki farklı özelliğine reroll atabileceğiz. Bildiğiniz gibi normal eşyalarda sadece tek bir özelliğe reroll atılabiliyor.

Bu yeni eşyalara, yani Classified Gear'a biraz önce bahsettiğim yeni satıcıdan (vendor) ulaşabileceğiz. Fakat ne yazık ki satıcıdan istediğimiz parçayı satın alamayacağız. Bunun yerine kutu sistemi kullanılmış.

the-division-big-3

Global Events sırasında kazandığımız Tokenlar ile Global Events Cache isimli kutular satın alabileceğiz, ki bahsettiğim yeni eşyalar bu kutuların içinde olacak. Bu kutuların her biri farklı fiyata sahip olacak ve fiyat arttıkça içinden Classified Gear düşme olasılığı da artacak. Evet, yine RNG...

World Tier 1'de oynayan oyuncular World Tier 5'te oynayanlara göre daha az Token kazanacakları için kutu satın alma işlemi de onlar için daha uzun sürecek. Bu yüzden etkinliği en verimli şekilde geçirme yöntemi oyunu World Tier 5'te oynamak olacak.

Bu arada Global Event bitti, Classified Gear düşüremedim diyen arkadaşlar için durum düşündükleri kadar kötü olmayacak. Çünkü bu yeni eşyalar, Exotic'lerin düşme şansına yakın bir değerde oyunun loot havuzuna da eklenecekler. 

1.7 güncellemesi ile oyuna ilk eklenecek Classified Gear setleri şunlar olacak:

  • Classified Lonestar
  • Classified Final Measure
  • Classified Deadeye
  • Classified Sentry’s Call
  • Classified Striker
  • Classified Reclaimer
  • Commendations

Commendations ise oyunda farklı şeyler yaparak tamamlayabileceğimiz başarımlar olacak. Şu kadar araba kapısı kapat, bu kadar düşmanı head shot ile öldür, hiç ölmeden şu Incursion'ı tamamla gibi... Tamamladığımız her bir görev bize başarım puanı kazandıracak ve bu puanlar sayesinde yeni kozmetik eşyalar açabileceğiz. Ayrıca farklı başarımlar için farklı amblemler tasarlanmış ve bu amblemleri karakterimizin sağ kolundaki SHD yaması ile değiştirebileceğiz.

the-division-big-4

The Division'ın asıl ihtiyacı olan şey hikayenin devam ettirilmesi ve haritanın büyütülmesi. Fakat Ubisoft ikinci yıl planlarında bunların yerine oyunculara yeni aktiviteler ve oyun içi özellikler sunacaklarını açıkladı. Ki, bu açıklananlar aslında ilk yıl ile oyuna dahil edilip ikinci yılda hikaye devam ettirilmeli, oyunculara yeni bölgeler ve yeni deneyimler sunulmalıydı.

Aslında gayet başarılı ve büyük potansiyeli olan bir oyunu bu hale getirmek büyük başarı. Yazık... Çok yazık oldu...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum