Umbrella Logolu Bir Cilt Bakım Kliniğine Gider Miydiniz?

Kim bilir orada ne deneyler yapıyorlardır

Sizi bilmem ama ben bir kliniğin kapısında Umbrella logosu görsem şöyle bi işkillenirim, ne yapıyorlar acaba içeride diye düşünürüm, sonra da sessizce oradan uzaklaşırım. Çünkü hepimizin de çok iyi bildiği gibi Resident Evil serisinde Umbrella Corporation yaptığı tuhaf genetik deneylerle ünlü ve o kendine has beyaz-kırmızı logosunu unutmak mümkün değil. İşte Vietnam'daki bir cilt bakım merkezi de bu unutulmaz logoyu alıp kullanmaya başlamış. Acaba Googla'a "genetik, deri, cilt, ikonik" falan yapıp çıkan ilk sonuçlar arasından seçim mi yaptılar diye düşündüm ama meğer logonun benzerliğinden haberleri bile yokmuş.

Ho Chi Minh City'deki bu klinik Umbrella logosunu yalnızca girişte kullanmakla kalmıyor, çalışanların önlüklerinde de Umbrella'dan esinlenen bu sembolü görmek mümkün. Ama iş bu kadarla da sınırlı kalmıyor. Firmanın web sayfasında klinikten çeşitli resimler bulunuyor. Bu resimlerden birinde dev bir logo tablosunun önünde Umbrella logolu önlüğünü giymiş olan bir doktor görüyoruz. Bu doktor gözünde koruyucu gözlükle tuhaf bir makine kullanarak bir hastayı tedavi ediyor. Sanki bir Resident Evil oyunundan fırlamış bir sahneye benziyor bu ve doktor sanki orada basit bir sivilce tedavisi yapmıyormuş da kadıncağızı bir Tyrant yaratığına dönüştürüyormuş gibi görünüyor.

Klinik resmi Facebook sayfasında yaptığı açıklamayla "bu benzerlik bizi de çok şaşırttı" demiş ve konuyu araştıracaklarını, çünkü logo tasarımının dışarıdan geldiğini söylemiş. Muhtemelen logoyu tasarlayan kişi bir Resident Evil hayranıydı ve ortaya böyle bir iş çıkarmak istedi. Ama sebebi ne olursa olsun bunun klinik için son derece sağlam bir viral reklam haline geldiğini söylemek mümkün. Yoksa Vietnamdaki bir klinikten nereden haberimiz olacaktı ki?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum