Wizards of the Coast Yeni Baldur's Gate İçin Görüşmelere Başlamış

Bir 25 yıl daha beklemeyeceğiz

Larian Studios, Baldur's Gate 3 ile Baldur's Gate serisini ve rol yapma oyunlarını ulaşılması güç bir noktaya taşıdı. Kazandıkları Yılın Oyunu ödülünün haddi hesabı yok, Larian'a övgüler bitmek bilmiyor. Buna rağmen Larian beklenmedik bir açıklama yaparak başka bir Baldur's Gate oyunu, hatta DLC bile yapmayı düşünmediklerini söyledi. Dolayısıyla top bir kez daha Wizards of the Coast'un sahasına düştü.

Wizards of the Coast cephesinden gelen haberler ise yeni oyun için çok da fazla beklememiz gerekmeyeceğini gösteriyor. Dungeons and Dragons'un sahibi Wizards of the Coast, şimdiden serinin geleceği için çok sayıda partner ile görüşmelere başlamış.

WotC'nin dijital strateji ve lisanslamadan sorumlu başkan yardımcısı Eugene Evans "bir çok partner ile konuşuyoruz, bu zorluğu göğüslemeyi düşünen bir çok partner de bize ulaşıyor" demiş Baldur's Gate ile ilgili.

"Baldur's Gate serisinin geleceği neye benzeyecek sorusuna cevap vermeden önce Baldur's Gate 2'den Baldur's Gate 3'e geçiş gibi 25 yıl daha beklememeyi umuyoruz" diyen Evans, "ama yine de acele etmeyecek ve doğru partneri, doğru yaklaşımı ve Baldur's Gate'in geleceğini temsil edecek doğru ürünü bulacağız" demiş.

Baldur's Gate 3'ün ardından aynı kalibrede bir oyun beklemek büyük hayalcilik olur ama zaten serinin o tür bir yeni oyuna ihtiyacı olup olmadığı da tartışılır. Baldur's Gate 4'ün ilk iki oyuna yakın bir yapıya sahip olması bile gündeme gelebilir belki.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum