World of Warcraft'a 20 Yıl Gecikmeli Araknofobi Modu Geliyor

Hangi dağda örümcek öldü acaba?

World of Warcraft çıkalı 20 yıl oluyor ve oyuna nihayet araknofobi modu ekleniyor. Yeni War Within genişleme paketinde ilk kez bu özelliği göreceğiz, bunun da sebebi yeni genişleme paketinde örümcek benzeri Nerubian ırkının önemli bir yer kaplaması.

Araknofobi modu sadece Nerubian ırkı veya yeni genişleme paketinin içeriğine uygulanmayacak, World of Warcraft dünyasındaki tüm örümcekler yengece dönüşecek. Yengeçlerle örümcekler aynı hitboxı paylaştıkları için de animasyonlarda veya savaşlarda herhangi bir değişiklik hissetmeyecek oyuncular.

Daha önce de Satisfactory, Grounded, Star Wars Jedi: Survivor, Lethal Company gibi oyunlar araknofobi modlarını hayata geçirmişlerdi. Sonuçta WoW bunu yapan ilk oyun olmayacak ama asıl soru neden 20 yıldır örümceklerin cirit attığı oyunda şimdi böyle bir değişiklik yapma ihtiyacı hissettikleri.

lose

Tasarım yönetmeni Maria Hamilton "bunun insanlar için bu kadar önemli olduğunun farkında değildik" diyor.

"War Within hakkında konuşmaya başladığımızda ve Nerubian ırkına karar verdiğimizde ekibimizdeki bazı kişiler örümcekleri sevmediklerini söylediler, 'Nerubian yapmasak olmaz mı?' dediler. Biz Nerubian yapmak istiyorduk ama böyle hisseden çok kişi varsa ne yapacağımızı düşünelim dedik. Sonra araştırma yapıunca gördük ki, vay canına, bu gerçekten de çok büyük bir şeymiş, çoğu kişi için son derece önemli bir hususmuş. Biz de diğer oyunların bu problemi nasıl çözdüklerine bakmaya başladık. Örümcekleri korkunç bulan insanlar için oyunun ne kadar kötü olabileceğini fark etmiş olduk".

War Within genişleme paketi yaz sonu, sonbahar başı gibi çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum