Yeni VR Canavarı Asus Zephyrus Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünyanın en incesi

Tayvan’da yapılan Computex 2017 fuarında, Nvidia ve Asus’un birlikte yaptığı oturumda yeni Max-Q tasarımı Asus ROG Zephyus ile duyurulmuştu. Biz de Oyungezer olarak, fuarı yerinde izleyerek sizlere Asus Zephyrus’u tanıtmıştık.

Yeni Asus ROG Zephyrus’lar için bildiğimiz anlamda yüksek performanslı laptop tasarımını değiştiren cihazlar gözüyle bakabiliriz. Max-Q tasarımı GTX 1080’lerin bulunduğu yüksek performanslı laptopların Apple Macbook Air inceliğinde (18mm) bize sunuyor.

Ağırlık olarak baktığımızda tabii ki Macbook Air’lardan daha ağır olduğunu (2.2 kg) söyleyebiliriz, ancak bu özelliklere sahip olan ve ince tasarımlı bir laptop için ağırlık olarak daha iyi bir alternatifimiz henüz bulunmuyor.

Max-Q üzerine konuşmamız gereken bir diğer konu ise Pascal teknolojisi ile gelen daha dengeli güç kullanımı. Bunun etkilerini muhtemelen ısınma ve pil ile ilgili yeni gelişmelerde göreceğiz gibi geliyor. Çünkü muadillerinden 3 kat daha ince olan bu laptopların termal soğutma teknolojisinin geleceğini de şekillendirecek gibi görünüyor. Asus ROG Zephyrus’lar VR Ready kategorisinde yer alıyorlar. Intel i7 7700HQ işlemci, 24 GB DDR 4 RAM ve GTX 1080 yer alan PC’de USB Type C, 4 adet USB 3.1 portu, HDMI ve mikrofon çıkışı yer alıyor. Fiyatı için şu an konuşmak erken ancak çok ucuz olmayacağını söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum