YouTube Gaming, Counter-Strike: Global Offensive'de Hile Kullanımına Göz Yumuyor

YouTube'un da Twitch gibi olaya müdahele etmesini bekliyoruz...

 Dünyanın en büyük video platformu YouTube'un oyuncular için özel olan "Gaming" bölümünde hile kullanan yayıncılara karşı herhangi bir eylem yapılmıyor. Reddit'te dob_bobbs adlı bir kullanıcının dikkatini çeken durum kısa sürede büyük bir tartışma konusu haline dönüştü. dob_bobbs, CS:GO'yu hile ile oynayan birinin yayınına denk geldi.

YouTube'un genel bir içerik/video platformu olduğunu düşündüğümüzde hile videolarının paylaşımına ses etmemesi aslında normal karşılanabilir. Video devi sansürcü zihniyetten olabildiğince uzak kalmaya çalışıyor en nihayetinde. Üstelik YouTube'un kurallarına aykırı bir durum yok ortada (gerçi oyun şirketleri sıklıkla hile satan yazılımcıları dava edip kazanıyorken bu bile biraz muamma). Fakat YouTube'un Twitch ile yarışmak için açtığı YouTube Gaming bölümünde hileye göz yumması büyük tepkiye sebep oldu ve bence bu tepki haklı.

steam-yaz-indirimlerinde-ucuzlamasini-bekledigimiz-oyunlar

Video platformunun normal bölümünde hile kullanımı üzerine binlerce takipçisi olan içerik üreticileri bile bulunuyor. Pek çok YouTube kullanıcısı da durumdan şikayetçi değil aslında. Ancak YouTube Gaming'i bambaşka bir platform olarak değerlendirmemiz gerekli. Burada CS:GO'nun ve bazı diğer oyunların turnuva maçları canlı ve resmi olarak yayımlanıyor artık. Üstelik yayıncıları ve onların kitlelerini buraya çekmeye çalışıyorken böylesi bir durumu görmezden gelmeleri gerçekten düşündürücü. 

YouTube Gaming'in rakip olmaya çalıştığı Twitch'te ise hile kullanmak ve hile içeren yayınlar yapmak yasak. Bu olayın ardından YouTube Gaming'i destekleyen pek çok oyuncu konu hakkında "gerekenler yapılana" kadar YouTube Gaming'i boykot edeceğini açıkladı. 

Umarım YouTube'daki yetkili kişiler bu büyüyen tartışmalara bir kulak verir ve konuyu kısa sürede çözerler. Neticede oyuncular YouTube'un genel videolar bölümündeki hile videolarından şikayetçi değiller, YouTube Gaming'de böyle bir şeye izin verilmesini istemiyorlar o kadar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum