2020'de Steam'in En Yüksek Not Ortalamalı Oyunu Hades Oldu

Supergiant Games'ten bir başarı daha

Steam 250 sitesi 2020 yılı içinde yayınlanan oyunlardan 150 oyunluk bir liste hazırlamış ve bu listede oyunlar Steam'de kullanıcılardan aldıkları olumlu incelemelere göre sıralanıyorlar. Sıralamada oyun için bırakılan inceleme sayısı kadar farklı algoritmalar da kullanılmış ve oyunlara inceleme sayısı, olumlu inceleme oranı, oyunun çıkış tarihi (daha az sürede daha çok oy almış olmak) gibi faktörler hesaba katılarak bir puan atanmış.

Buna göre Steam'in en yüksek not ortalamalı oyunu 105,845 oyla %99 olumlu incelemeye sahip olan Hades olmuş, aldığı puan ise 8.77.

Hades'i yine %99 olumlu inceleme ve 8.77 puanla Factorio takip ediyor. Üçüncü sırada ise yine bir başka indie oyun, Phasmophobia'yı görüyoruz ve onun da puanı 8.71.

Listenin ilk 10 sırası çoğunlukla indie oyunlardan oluşuyor. Ori and the Will of the Wisps, Yakuza: Like a Dragon, Desperados III gibi oyunları da listede aşağılara gittikçe görebiliyoruz.

Steam Ödüllerinde de Yılın Oyunu ödülünün adaylarından biri Hades. Oyuncuların Steam'deki inceleme sayısına bakılırsa Hades'ın o ödülü alma şansı da oldukça yüksek ama bakalım orada birinciliği kim göğüsleyecek?

YORUMLAR
zikinu
31 Aralık 2020 20:37

Muthis oyunsun Hades, iki gun once basladim aldigi her odulu hak ediyor, Last of Us 2'ye satilan yilin oyunu odullerinin de gercek sahibi olmaliydi.

yiggy
31 Aralık 2020 14:01

sonnnuna kadar hakediyor oynayın oynattırın. akşam //youtu.be/sy8GU_19V4E 'ı açıp keyfime bakacağım...

facrotio ve phasmophobia'yı da deneyeceğim en yakın zamanda. bu arada haberi girerken phasmophobia'yı yanlış girmişsiniz onu da düzeltebilirsiniz

Decypher
yiggy
1 Ocak 2021 00:48

Daha bugün dalga geçiyordum şu oyunun ismini yazmak bana çok zor geliyor, aklım hep Phantasmagoria'ya (çocukluğumun efsane oyunu) gidiyor diye. Sonunda ikisini çorba yapmışım :)


Parolamı Unuttum