3.000'e Yakın Oyuncu, Minecraft'ta New York'u Yaratıyor

Gerçeğine gidemedik bari bunu görelim

Dünyanın en sınırsız ve tanımsız oyunlarından biri olan Minecraft, günden güne büyüyen oyuncu kitlesiyle şaşırtmaya devam ediyor. Devasa projelere ev sahipliği yapan oyun, uzun süredir dünyayı sıfırdan yaratmaya çalışan bir ekibin ellerinde bambaşka bir hale dönüştü.

Bu ekibi daha önce birden çok kez sizlerle paylaştık. "Build the Earth" isimli bu projeye 2020 yılında başlanmıştı. Daha önce dünyanın önemli bölgelerini 1:1 ölçekte Minecraft içerisine taşıyan ekip bu kez de New York şehri üzerindeki çalışmalarını bitirmek üzere. Ekip yaklaşık 3.000 kişiden oluşuyor.

New York Times'ın bile sayfalarında yer verdiği bu proje, Build the Earth ekibinin yaptığı en büyük proje olacak. Uzun süredir farklı bölgeleri yapmayı sürdüren ekip aslında 2 senedir ana proje olarak New York şehrini üretmek için çalışıyor. Projenin Google Maps kullanılarak geliştirildiğini de belirtelim.

Yukarıda bu projenin gelişim aşamasını izleyebileceğiniz bir video mevcut. Ekibin kanalında tüm sürece yakından bakabileceğiniz bir video serisi de var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum