Amerika, League of Legends'ın İran ve Suriye'de Oynanmasını Yasakladı

Yaptırım sırası video oyunlarına geldi

League of Legends 10 yıllık bir oyun ve günümüzde bile dünyanın en popüler çok oyunculu oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Ancak oyuna İran ve Suriye'den bağlanmaya çalışan oyuncular bu hafta sonu tatsız bir sürprizle karşılaştılar çünkü karşılarına çıkan mesaj oyunu belirsiz bir süre için oynayamayacaklarını belirtiyordu.

Bunun sebebi Amerika ile İran arasındaki gerilim ve uygulanan ticari ambargolar. League of Legends'ın geliştiricisi olan Riot da Amerika merkezli bir firma olduğu için bu ambargoya uymak dışında bir seçeneği yok.

Haberlerden takip ediyorsanız geçen hafta İran ile Amerika arasındaki tansiyonun ciddi biçimde arttığını görmüşsünüzdür, bir Amerikan İHA'sının düşürülmesi, ardından İran'ın bilgisayar sistemlerine yapılan siber saldırılar, Trump'ın son dakikada hava saldırısı kararından vazgeçmesi falan derken ipler iyice gerildi. Suriye de İran'ın müttefiki olduğu için arada kaynadı da diyebiliriz.


League of Legends'a bu ülkelerden girmeye çalışan oyuncular "Amerika Birleşik Devletleri yasaları ve yönetmelikleri sebebiyle ülkenizdeki oyuncular şu an için League of Legends'a erişememektedir. Bu kısıtlamaların değiştirilmesi Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin inisiyatifindedir, eğer böyle bir değişiklik olursa sizi tekrar aramızda görmek için sabırsızlanıyor olacağız" mesajıyla karşılaşıyorlar.

> League of Legends'ın En Yeni Şampiyonu: Elementlerin İmparatoriçesi Qiyana

Elbette bu işlerden anlayan herkes bu bloğu aşmanın yolları olduğunu biliyor, VPN sayesinde bu oyuncuların oyuna erişmeleri mümkün ama diğer yandan video oyunlarına çevrimiçi erişimin de ambargolar dahilinde kısıtlandığını görmek ilerisi için kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

Trump'ın verdiği kararların video oyun sektörünü de etkilemeye başlamasının ilk örneği bu değil. Çin'e uygulanan ek vergiler de önümüzdeki dönemde özellikle de yeni nesil konsollarda maliyet artışını beraberinde getirecek ve fiyatları yükseltecek gibi duruyor.

Çok da yorum yapmak istemiyorum ama malumunuz bizim de ilişkilerimiz pek iyi sayılmaz :) Acaba bu tür kısıtlamalarla biz de karşılaşır mıyız günün birinde?

YORUMLAR
İlhanlı
25 Haziran 2019 01:36

Bizde de bağımlısı çok. Valla yasaklasınlar Türkiye de devlet para da versin üstüne. Gençlerin zamanı çalıyorlar.

ilke_kurtlutepe
25 Haziran 2019 00:04

bizde de şu oyun yasaklansa keşke.

kiine
24 Haziran 2019 18:25

Şu İran'ın politikası çok hoşuma gidiyor. Adamlar bizim siyasiler gibi konjonktür, seçim dinlemiyorlar. Net adamlar. Dolar falan hak getire(

MSelm
24 Haziran 2019 12:21

The outer worlds ve borderlands 3 de bizde ön siparişe açılmadı

Parolamı Unuttum