Annapurna Interactive, 24 Bit Games’i Satın Alıyor

Annapurna’nın ilk stüdyo satın alımı...

Annapurna Interactive, 2016 gibi görece yakın bir tarihte kurulmuş bir firma olmasına rağmen bugüne kadar karşımıza akıllarda yer edecek önemli sayıda oyunla çıktı. What Remains of of Edith Finch’ten The Arful Escape’e, Outer Wilds’tan Gorogoa’ya, Kentucky Route Zero’dan Sayonara Wild Hearts’a çeşit çeşit oyunla ve elbette yakın zamanlarda oyun severlerle buluşturdukları Cocoon ile beğenilen işlere imza attıklarını söylemek mümkün.

Bugünse yeni bir oyun haberiyle değil de ilk stüdyo satın alımı haberiyle karşımızdalar. Paylaşılan duyuruya göre; Annapurna Interactive, Güney Afrika merkezli 24 Bit Games’i satın alıyor. Duyuruda, zaten yıllardır bir arada çalıştıklarını, iş birliği içerisinde oldukları belirtilirken, bundan sonra da bu iş birliğini aynı çatı altında sürdürmeye karar verdikleri aktarılıyor. 24 Bit Games’in portföyünde oyun geliştirme araçları ve oyun portlarıyla ilgili çalışmalar yer alıyor. Kendileri bundan sonra da Annapurna’ya destek olacaklar anlaşıldığı üzere.

Her ne kadar satın alınan stüdyo bilindik bir stüdyo olmasa da, Annapurna’nın genişlemek için attığı bir adım olarak haber değeri taşıyor bu satın alım. Geride bıraktığımız birkaç yıllık sürede sergiledikleri başarılı performansı önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam ettirebilecekler mi ve karşımıza nasıl oyunlarla çıkacaklar bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum