İNCELEME: Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini

Ufacık!

Şeklini şemalini görür görmez aşık olduğum ve Pazar Yeri'nde yer verdiğim Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini, beklediğimden daha kısa sürede kapımızı çaldı neyse ki. İşin ilginci, kartı gören herkesin “Aaa, ne şirin bir şey bu!” tepkisi vermesyidi. Ne bilsinler bu şirin dedikleri şeyin aslında tam bir performans canavarı olduğunu?

“7,13cm Fazlalığım Vardı, Attım.” 
Asus'un bu bebeği, 17cm'lik uzunluğuyla referans tasarımdan tam 7,13cm daha kısa. Ve bildiğiniz GTX 670 bu; eksiği yok fazlası var. Nedir peki bunlar? Birincisi, anlayacağınız üzere kartın boyutu konusunda hiçbir sıkıntı çekmeyeceksiniz. Bunun yanı sıra Asus'un iddialarına göre kartın soğutucusu, referans tasarımdan %20'ye kadar daha serin, 3 kata kadar da daha sessiz bir soğutma çözümü sunuyor. Ek olarak özel PCB yapısı ve VRM dizaynına sahip olan kart, Direct Power teknolojisiyle birlikte GPU'ya daha etkili ve direkt olarak güç sağlayabiliyor. “Bu da kartın daha stabil, PCB'nin de %15'e kadar daha serin çalışmasını sağlıyor.” diyor Asus. Yani hem daha küçük, hem daha sessiz, hem daha serin, hem de tüm bu “daha”ları aynı anda taşıyan ilk ve tek GTX 670.

Gelelim ürünün teknik özelliklerine. Kartın 928MHz hızında çalışan 28nm GK104 grafik yongası (referans kart hızı 915MHz), GPU Boost ile 1006MHz'e kadar çıkabiliyor. 2GB GDDR5 bellek de 1502MHz hıza sahip (efektif 6008). 256bit bellek veri yolu desteği bulunan Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini, bağlantı noktaları konusunda da zengin. Arka panelde iki adet DVI, bir adet HDMI, bir adet de DipslayPort girişi mevcut.

asus-gtx-670-directcu-mini

Performans?
Test Sistem'imiz içinde adı gibi minicik kalan Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini, performansıyla sistemimizi bile şaşırttı oyungezerler. Ama şaşıracak bir şey yok aslında; sonuçta NVIDIA GeForce FTX 670'in ne denli performanslı bir grafik yongası olduğunu biliyoruz. Gördüğümüz ve beklediğimiz üzere bu ufacık GTX 670 de test sonucunda dosta düşmana korku salmayı başarıyor ve gayet yüksek skorlarla ayrılıyor Test Sistem'imizden. Son bir iki incelememde sıkça tekrar ettiğim gibi, Crysis 3 benzeri psikopat performans canavarları haricinde her oyunda tepe ayarları görebilirsiniz bu kartla. Net. (Bu arada zaman bulup test sistemini iyice bir adam ettikten sonra oyunlarda da benchmark yapmaya başlayacağım.)

Kısacası çok özel bir ürün Asus GeForce GTX 670 DirectCU Mini. Gözüm kaldı vallahi. Micro-ATX ya da Mini-ITX anakartınızla ufak bir sistem kurmak istiyor ve “Üff, ekran kartını nasıl sığdıracağım şimdi ben buna?” diye mi düşünüyorsunuz? Artık düşünmeyin efendim, az önce bu sorunun çözümünü okudunuz çümkü. Onu geçtim, belki de kasanızda kocaman bir ekran kartı istemiyorsunuzdur (benim gibi)? İşte bu durumda da yardımınıza koşabilecek kapasitede bir karttan bahsediyoruz. Daha ne olsun?

İNCELEME
Performans: 5
Fiyat: 4
Artılar: Ufacık!
Eksiler: Yok
Üretici: Asus www.asus.com.tr
Dağıtıcı: Boğaziçi www.bogazici.com.tr
Çizgi www.cizgi.com.tr
Penta www.mersasistem.com.tr
Fiyat: 599$ + KDV

YORUMLAR
Parolamı Unuttum