Babylon’s Fall, Oyuncu Sayısındaki Düşüşle ‘İsminin Hakkını Veriyor’ Dedirtti

Alınmayan ibretler üzerine acıklı bir hikâye…

Her ne kadar Square Enix ve PlatinumGames, Babylon’s Fall ile ilgili planlarında bir değişiklik olmadığı yönünde açıklamalar yapsalar ve oyundan ümidi kesmedikleri mesajını vermeye çalışsalar da ortadaki veriler bu durumun çok da uzun süre böyle devam edemeyeceğine işaret ediyor.

SteamCharts verilerine göre, 13 Nisan’da Babylon’s Fall’un eş zamanlı oyuncu sayısı şu ana kadarki en düşük düzey olan 8 kişiye kadar gerilemiş. Son 24 saat içerisinde gördüğü en yüksek sayı 120 oyuncu. Son bir haftadır zirvede 175, ortalamada ise 40 civarında oyuncuyla yoluna devam ettiğini söylemek mümkün. Son 1 aylık süredeki ortalama oyuncu sayısıysa 136.

Aslında bu tablo çok da şaşırtıcı sayılmaz. Oyun, çıkışında dahi 650 oyuncuyu zor görmüştü -ki bugüne kadar gördüğü en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısı da 1.200’ü bulmuyor. SteamDB tarafından paylaşılan tahminlere göre, en iyimser senaryoda oyunu satın almış oyuncu sayısı 50.000’i geçmiyor. Yeni oyuncuları çekemediği ortada, eldekiler de bir müddet sonra oyunu tüketip terk ediyorlar haliyle. Hal böyle olunca da oyuncu sayısında böyle dramatik düşüşler yaşanması şaşırtmıyor.

Bu tabloyu gördükten sonra Square Enix ve PlatinumGames halen planlarda bir değişiklik yok, Babylon’s Fall yoluna devam ediyor derler mi yoksa böyle bir oyun hiç çıkmamış gibi davranacakları günlere yaklaşıyor muyuz, ne dersiniz sevgili Oyungezerler?

YORUMLAR
Atlas Estrella
18 Nisan 2022 23:37

İsmiyle müsemma bir oyun.

Parolamı Unuttum