Beyond Good & Evil 2, Duke Nukem Forever’ın Rekorunu Kırdı

Yıllardır geliştirilip bir türlü çıkamayan oyun…

Beyond Good & Evil, oynayanları kendisine çekmeyi başaran bir oyundu. Belki öyle satış rekorları kırmadı ama zaman içerisinde devamı beklenen oyunlar arasında yerini kuvvetlendirdi. Ubisoft da bu beklentiyi boşa çıkarmayalım madem diyerek devam oyununu duyurdu.

Bu duyurunun üzerinden çok ama çok uzun zaman geçti. Üst üste ertelendi, ha bügün ha yarın derken yıllar su gibi akıp geçti. Ortalarda halen bir haber yok Beyond Good & Evil 2’nin çıkış tarihinden.

Bu durum bizlere vaktinde duyurulup da çıkışı için çok uzun bir zaman beklememiz gereken oyunları hatırlatıyor. Ama Beyond Good & Evil 2 bu konuda açık ara öne geçmeyi başardı diyebiliriz.

GamesIndustry.biz editörlerinden Brendan Sinclair, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Duke Nukem Forever’ın 1997’deki duyurusundan çıkış yaptığı 2011’e, 5.165 gün geçmişti. Beyond Good & Evil 2’nin ilk fragmanı yayınlanalı 5.234 gün oldu” diyor ve tam olarak bu duruma işaret ediyor.

Şu anda Duke Nukem Forever, geliştirme süreci en uzun süren oyun olarak Guinness Dünya Rekoru sahibi. Olur da bir gün Beyond Good & Evil 2’nin çıkış yaptığını görebilirsek, rekoru Duke Nukem Forever’dan devralacak. Ne dersiniz, o günleri görebilir miyiz?

 

YORUMLAR
biwaly
4 Ekim 2022 11:23

Aga bu oyun çok satarsa şaşarım: İlginç olmayan karakterler, çizgi filmsi hava, Ubisoft açık dünya oynanışını seven pek kimse kalmadı, erkek olarak oynayamıyorsun ama seks objesi yapılmamış kadın oynanabilir karakter olarak oynayabiliyorsun (Mesela NieR: Automata'nın sevilmesinin en büyük nedeni 2B'nin insanlar için çok seksi olması. İlk NieR oyunu ikinciden daha dolu ve anlamlı kaliteli oyun ama Kaine hem görünüş olarak hem de kişilik olarak çok sinir bozucu), ana mevzular hiç ilginç değil (kadın elinde fotoğraf makinesi haber falan yapıyordu, bana ne yav), bu oyun gibi artık çok oyun var (bu oyuna ilgisi olanların derdi iyi açık-dünya uzay temalı oyun oynamak istemeleri. Muhtemelen bu çıkana kadar Starfield ve Outer Worlds 2 çıkacak, olmadı Star Citizen var, bu nedenle bu oyun çıksa da pek kimsenin ilgi göstereceğini sanmıyorum), oynanış görüntülerinde gram ilginç bir şey göremedim, oynanış çok sıkıcı gibi duruyor, falan filan.

Bu türde iyi oyun oynamayı ben de isterim ama daha başta bu oyun benim için çok itici. Neyse ki Chip ve Merlin'in Kazanı'ndan hatırlayabileceğiniz bir isim Burak Dabak (üniversiteliler bile bilmez LEL), SpaceBourne 2'yi geliştiriyor. İlk oyun yeterince iyi bir uzay benzetimiydi, hatta bu türde yapılmış bence en iyi oyun ama geniş haritalarda değil gezegendeki küçük yerlerde dolaşma vardı, 2. oyunda gezegenlerin büyük kısımlarında da dolaşma var, karakter yaratma var, var oğlu var daha ne olsun? Steam'de erken erişimi 1 Kasım'da başlayacakmış. Çıksın da oyun görek artık. Sıkıldım ecnebilerin birbirinin kopyası ruhsuz tatsız tuzsuz kalitesiz çöp oyunlarını görmekten. İsyanım var ulan! Tutmayın beni, gidip ecnebi oyun şirketlerinin binasını bile dövcem! *çay içer* :)

Parolamı Unuttum