Advertisement

Bioshock Infinite’i Kendinize Göre Özelleştirin

Bu teknik ayarlarla oyunun hoşunuza gitmeyen yanlarını düzeltebilirsiniz

Tabii ki size bunun için bir program önermeyeceğiz. Önereceğimiz şey bundan daha az zahmetli. Üstelik %100 güvenli. Merak etmeyin, size vereceğimiz ipuçları, geçilemeyen giriş sekanslarını geçmenizi sağlayarak size 38 saniye kazandıracak, fare hassasiyetini tam istediğiniz gibi ayarlamanıza izin verecek ve oyundaki görüş açınızı istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken, %USERPROFILE%\My Documents\My Games\BioShock Infinite\XGame\Config\ içinde bulunan dosyalara bizim direktifimiz doğrultusunda ufak müdahalelerde bulunmak. Tabii bunları yapmadan önce söz konusu dosyayı başka bir yere yedekleyin ki, yanlış bir durum söz konusu olduğunda oyunu silip tekrar yüklemeye gerek kalmadan düzeltebilesiniz.

Intro videolarını geçebilmek için;

Klasör içinde XEngine.ini dosyasını wordpad ile açın.

StartupMovies=2KLogoSweep720p2997
StartupMovies=IrrationalLogoTest
StartupMovies=UE3AnimatedLogo_ProRes
StartupMovies=AMDLogo720p

 

Satırlarını bulup, şunlarla değiştirin;

;StartupMovies=2KLogoSweep720p2997
;StartupMovies=IrrationalLogoTest
;StartupMovies=UE3AnimatedLogo_ProRes
;StartupMovies=AMDLogo720p

 

Yani her satırın başına noktalı virgül koyun. Kapatırken kaydetmeyi unutmayın.

Görüş açısını (FOV) ayarlamak için;

Bu sorun için bir yama geleceği belirtilse de, onu beklemeden kendi işinizi kendiniz halledebilirsiniz. XUserOptions.ini dosyasını bulup yine wordpad ile açın. MaxUserFOVOffsetPercent=15.000000 satırını bulun (oyun normalde 15 derecelik bir görüş açısı sunduğu için, değer bu şekilde) ve değeri 100 ile değiştirin. Alternatif olarak 90 derecelik bir görüş açısı isterseniz, değeri 28.5’e ayarlayın ve oyun içi ayarlardan kaydırma çubuğunu maksimuma getirin.

Fare hassasiyetini ayarlamak için;

Normalde bu özelliği oyun içindeki seçeneklerden ayarlayabiliyorsunuz ancak bu yöntem ile minimum ve maksimum değerleri istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Yine aynı klasör içinde XUserOptions.ini dosyasını wordpad ile açın.MinMouseLookSensitivity=0.100000 ve MaxMouseLookSensitivity=4.000000 satırlarını bularak değerleri size uygun gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bunun yanında bir de “1999 modu” var ancak onu zaten daha önceki haberimizde açıklamıştık.

Umarız bu ipuçları işinize yarar. Eğer işlemlerden sonra istediğiniz sonucu elde edemiyorsanız sakin olup herşeyi aynı yaptığınızdan emin olun. Ve ne olursa olsun, dosyalarda değişiklik yapmadan önce bir yedeğini almayı unutmayın. BioShock Infinite de neyin nesi diyorsanız buyurun İlk 10 Dakika videomuza!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum