CD Projekt Gerçekten De 6 Yılda Üç Ana The Witcher Oyunu Çıkarabilecek Mi?

Dünkü açıklamalardan sonra akıllardaki soru bu

CD Projekt'in dün açıkladığı yol haritasında aslında 3 değil, tam 5 The Witcher oyunu duyurulmuş oldu. Çünkü The Witcher serisinin sıradaki ana oyunu olan Polaris yeni bir üçlemenin başı olacak, bu da kendisini iki ana oyunun daha takip edeceği anlamına geliyor.

Dahası, CD Projekt bu yeni üçlemeyi altı yıl içerisinde tamamlamayı planladığını da söyledi, yani ana oyunlar arasında sadece 3 yıl geçmiş olacak. Şimdi asıl soru, CDPR'ın böyle bir şeyin altından kalkıp kalkamayacağı ve kalkabilirse de hangi kalitede oyunlar göreceğimiz.

The Witcher üçlemesi 2007 yılında The Witcher ile başlamış, 2011 yılında The Witcher 2: Assassins of Kings ile devam etmiş ve 2014 yılında The Witcher 3: Wild Hunt ile son bulmuştu. Sekiz seneye yayılan üç oyun, ama ilk iki oyunu içerik olarak üçüncü oyunla kıyasladığımızda üçüncü oyunun hangi seviyede olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Yani CDPR, The Witcher 3'ten sadece 3-4 yıl sonra aynı büyüklükte bir The Witcher oyunuyla karşımıza çıkabilir miydi emin değilim.

Zaten de çıkamadılar. The Witcher serisine ara verip Cyberpunk 2077'ye odaklandılar ve 2012 yılında duyurulan oyun tam 8 sene sonra, 2020'de yayınlandı. Yayınlandı ama nasıl yarım yamalak durumda olduğunu buradan tekrar etmeye gerek yok. PS4/Xbox One versiyonları resmen sınıfta kaldı, diğer versiyonlar bolca hata içeriyordu. Oyunu daha yeni yeni adam etmeyi başardılar ki bu da yaklaşık 10 senelik bir geliştirme süreci anlamına geliyor. Üstelik Cyberpunk 2077 üzerinde çalışanların sayısı The Witcher 3'te çalışanlardan daha fazlaydı.

Bu yeni üçleme CD Projekt Red'in uğraştığı tek yeni oyun da değil üstelik. Duyurdukları projelerden biri Cyberpunk 2077'nin devam oyunu, yine devasa bir proje. Bir diğeri henüz tasarım aşamasında olan Hadar projesi, ama sonuçta onun da geliştirmesi bu yeni The Witcher 3 üçlemesiyle bir noktada çakışacak.

Hal böyle olunca ben CD Projekt Red'in bu açıklamasının biraz yatırımcıların gözünü boyamak için yapıldığını düşünüyorum, sonuçta bu duyurular yatırımcı toplantısında yapıldı. 150 kişilik bir ekibin geliştireceği bu yeni üçlemede "seri üretim" kafasına girdiklerini görmek istemem şahsen. Kanımca bu serinin ilk oyunu yayınlandıktan sonra oyunlar arasında 3 değil ilk üçlemede olduğu gibi 4 senelik bir dönem olacak ve toplam 7 sene içinde üç oyun göreceğiz.

Yine de tüm bunlar The Witcher hayranlarını heyecanlandıran gelişmeler, ona da hiç şüphe yok.

YORUMLAR
Feyling
6 Ekim 2022 13:15

Bana hisse sahiplerini mutlu etmeye çalışıyorlar gibi geldi. Witcher devam oyunları, Witcher açık dünya rpg oyunu (devam oyunu varken bir de bu niye var garip, devam oyunu da açık dünya RPG olmayacak mı), Cyberpunk DLCsi, Cyberpunk devam oyunu falan.... Cyberpunk DLCsi hariç ilk 3 yıl hakkında hiç bir şey görmeyeceğimiz şeyler bunlar.

biwaly
6 Ekim 2022 09:48

Aga adamlar daha Cyberpunk 2077'yi hala çıkaramadı, oyun hala alpha seviyesinde kalmış, planlanan DLC'leri iptal edilmiş, Unreal motoru kullansalar dahi düzgün tek bir oyun çıkarabilirlerse şaşarım.

Witcher 1 rezaletti ama Witcher 2 daha da rezaletti. Niyeyse Witcher 3 düzgün çıktı ama o da "çalışmayan saat bile günde iki kez doğruyu gösterir" misali tesadüfi bir çıkıştı ama Cyberpunk 2077 rezaletin de ötesi. Hem oyun olarak çöp, hem çok sorunlu, hem denilen özelliklerin çoğu yok, oyunun tanıtımıyla kendisi arasında o kadar çok fark ki resmen yalan reklamcılık suçu, oyun adeta yanlış kararlar kusmuğu, cyberpunk türünün de içine etmişler, RPG diye lanse ettiler ama RPG değil, oyun adeta "nasıl oyun geliştirilmemeli 101", oyunda gerçekten yenilikçi güzel bir yan yok, oyunda tek bir iyi yan yok. Herşey mi bu kadar rezalet olur arkadaş? Tüm ekibi ve bütçeyi reklama yedirirlerse herifler senelerce düzgün oyun yapamaz tabii LEL.

Cyberpunk 2077'yi seven de net kalitesizdir, bu saatten sonra CDPR'yi destekleyen çöp destekleyicisidir. Ben olsam CDPR'de Cyberpunk 2077 için çalışmış kim varsa oyun sektöründe iş vermem. Kara listeye ekleyin şunları ki oyun sektörü olduğundan daha da kötüye gitmesin. Bunları desteklerseniz sırf reklama abanılmış bir sürü yalan yanlış oyun çıkacak. Bunu oynayacağıma gider yeni Saints Row'u oynarım o kadar rezalet bir oyun. Anca abaza ergenler bir kaç sanal karakterle sanal ilişki yaşayabildiği için bu çöpü sevdi. Onlar da gitsin kendine gerçek kadın bulsun LEL.

Yok bi' de CDPR yorum sitelerdeki negatif yorumların çoğunu sildi. Daha bundan şirketin ne mal olduğu belli. Dizi film sektörünün malı Netflix, oyun  sektörünün malı da CDPR. Al birini vur ötekine. Sırf kalitesiz insanlar yüzünden eğlence sektörünün kalitesi indi. Daha da kalite insin de sonra "son pişmanlık neye yarar" misali paralarını mendil olarak kullanarak ağlarsınız. Para kazanabiliyorlarsa şirketler kalite falan umursamaz gardaş.

Parolamı Unuttum