Çin'in Başarılı Korku Bulmaca Oyunu Firework, İngilizce Versiyona Kavuştu

Steam'deki not ortalaması şaşırtıcı

Çin'den son zamanlarda oldukça başarılı oyunlar geliyor, belki siz de farkındasınızdır. Örneğin F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch benim için bu yılın en iyi metroidvania oyunuydu. Benzer bir başarıyı gösteren bir diğer oyun ise korku bulmaca oyunu olan Firework.

Şimdiye kadar sadece Çince desteği olan bu oyun 19400 incelemede %98 ortalama tutturan, son 800 incelemesinin ise %99 olumlu olduğu bir oyun.

Firework bugün itibariyle İngilizce versiyona da kavuştu, böylece biz de "neymiş bakalım bu oyun" diyerek oynayabilecek ve hikayeyi anlayabileceğiz.

Qingtan kasabasında geçen oyunda çaylak polis memuru Lin Lixun, cenaze sırasında alev alan bir tabıtı araştırmaya başlıyor. Lin ölülerle iletişim kurma yeteneğine sahip, bir yandan bu gizemli olayı araştırırken bir yandan kendimizi çok daha büyük bir gizemin ve karanlık güçlerin karşısında buluyoruz. Asya korku hikayelerinden, halk öykülerinden ve kültüründen beslenen oyun, oyuncuyu aniden zıplatan sahneler yerine gerilimi yüksek bir hikayeyle korku duygusunu uyandırmayı hedefliyormuş.

Oynayalım, görelim :)

Oyunun Steam sayfasını şuradan ziyaret edebilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum