Civilization V: Brave New World Önemli Değişikliklerle Geliyor!

“Aldous Huxley’in aynı adlı eserinden” diyemesek de…

 Civilization V’in ikinci ve son eklenti paketi Brave New World, endgame için daha çok derinlik ve çeşitlilik getirme vaadinde ve çıkış tarihi 9 Temmuz.  Baş tasarımcı Ed Beach, Revision 3’e yaptığı açıklamada ek paketin getirilerine ışık tuttu. İşte detaylar;

Yeni ülke: Portekiz

    -Portekiz keşif ve ticaretin merkezi, özel birimi Nao ile tek seferlik yabancı bir ülkede altın karşılığı mal satma özelliğine sahip. Satıştan gelecek altının miktarı ülke sınırları ile ticaretin yapıldığı yer arasındaki uzaklığa göre belirlenecek.

    -Her şehir devletinin bölgesinde( Eğer işçilerinizi koruyabilecek güce sahipseniz düşman bölgelerde bile) yapılabilen kendisine özel bir geliştirmeye sahip; Feitoria. Bir kere yapıldığında o bölgenin kontrolünde olan her lüks kaynağın bir kopyasına erişim sağlayan bu özellik ile neler yapabilirsiniz onu düşünmeyi de size bırakıyoruz.

Ticaret

     -Sahil şehirleri arasında ticaret rotaları kurmak için yeni Cargo Ship birimleri kullanılacak. Yerel ticaret rotaları kurmak yiyecek ve ürün, uluslararası ticaret rotaları ise altın geliri ve daha az gelişmiş olan ülke için bilimsel ilerleme sağlayacak. Ayrıca ticaret rotaları din yayma işlevi de görebilecek.

     -Uluslararası ticaret rotalarının altın getirisi ülkeler arasındaki lüks kaynak farkına göre belirlenecek. Örneğin altın ve baharat açısından kaynağı bol olan iki ülke arasındaki ticaret rotası maddi açıdan pek bir kar getirmeyecek. İhtiyaçları birbirini tamamlayan ülkeler daha karlı ticarete olanak verecek.

     -Yerel ticaret rotaları kendi kaynağını üretemeyen uzaktaki kolonilere taşıma yapmak için iyi bir yöntem olacak.

Arkeoloji

     -Daha önce duyduğumuz arkeolojik kazı alanları devamlı olarak kar etmesi için tarihi gezi mekânlarına dönüştürülebilecek veya tek seferlik yüklü kaynak artışı için yıkılabilecek.

     -Birimlerinizin erişiminin olduğu her yerde arkeolojik kazı alanları kurulabilecek ama yabancı bir ülkenin sınırları dâhilinde bunu yaparsanız o ülkeyle aranızın bozulma ihtimalini göze almak durumunda kalacaksınız.

    - Yeni bir policy tree Exploration, sonuna ulaşan ilk ülke için gizli arkeolojik kazı alanları açacak.

 Yeni mekanik: World Congress

   -Diğer bütün ülkelerle karşılaşan ilk uygarlık World Congress kuracak.

-Delegelerinizin sayısı uygarlık geliştikçe değişecek. World Congress’e ev sahipliği yapan şehir her zaman belirli bir sayının üstüne bonuslar alarak toplam delege sayısına ulaşacak, sonunda müttefiğiniz olan her şehir devletinden fazladan delege kazanacaksınız.

  -World Congress’in amacı oyunun kurallarını değiştirebilme olanağı sağlaması. Sadece World Congress’e ev sahipliği yapan ve neye göre belirlendiği henüz açıklanmamış ikinci bir ülke mecliste önerge sunabilecek.

  -Oylamaya sunulabilecek önergelere örnek olarak; ticaret ambargoları, çeşitli lüks malların yasaklanması, silahlanmış ordulardan vergi alınması ve ortak bir World’s Fair kurulması. World’s Fair yapımına tüm medeniyetlerin katkıda bulunabileceği bir dünya harikası olacak. Her ülke yaptığı katkının miktarına göre bir ödüle kavuşacak.

   -Önerge sunabilen her medeniyetin başka bir önergeyi feshetmeyi oylamaya sunmaya da yetkisi olacak.

   -Teknolojik dönüm noktalarını ulaşıldığında belli bir taraf tarafından değil otomatik olarak oylamaya sunulacak önergeler de bulunacak. Bunların arasında World Congress’e ev sahipliği yapan ülkenin değiştirilmesi, uluslararası ortak bir uzay istasyonu kurulması ve nükleer silahsızlanma da olacak.

    -Diplomatik zafere ulaşmak için bir World Leader(Dünya Lideri) belirlenmesi de oylamaya sunulabilecek şeylerden biri. Bu World Congress’in United Nations’a dönüşmesini takiben olacak.

Diğer yenilikler:

       -Eskiden policy treeler dâhilinde olan Freedom, Autocracy ve Order ideolojileri zorunlu olacak. Industrialization evresine ulaştığınızda bu üçünden birini seçmek zorunda olacaksınız. Her biri dört zafer koşulundan (diplomatik, askeri, kültürel ve bilimsel) üçünü seçip dördüncüye olan erişiminizi ortadan kaldıracak. Ayrıca ileriki dönemde kimlerle müttefik veya rakip olacağınıza etkisi daha büyük olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum