Crash Bandicoot 5, Canlı Servis Oyunlar Yüzünden İptal Edilmiş

Oyunda Spyro da olacakmış

Oyun tarihçisi Liam Robertson'un paylaştığı bilgilere göre Crash Bandicoot 5 Toys For Bob tarafından geliştirilmekteyken Activision tarafından iptal edilmiş. İptalin sebebi ise Activision'ın canlı servis çok oyunculu oyunlar uğruna tek kişilik oyunlara ayırdığı bütçeyi kısmaya karar vermesiymiş.

Geliştirilme aşamalarının başlarında olan oyun, Crash Bandicoot 4: It's About Time'ın da düşük satışları sebep gösterilerek iptal edilmiş. Sadece bu da değil, Activision o dönem Tony Hawk's Pro Skater gibi diğer tek kişilik oyunların da devam oyunu fikirlerini kabul etmemiş.

Toys For Bob, Crash Bandicoot 4: It’s About Time'ın doğrudan devamı olan, tek kişilik yeni 3D platform oyunu üzerinde çalışmaya başlamış. Konsept çizimler hazırlanmış, hikaye taslakları yazılmış. Buna göre oyun önceki oyunlardan kötü adamları da içerecekmiş ve kötü çocuklarla dolu bir okulda geçecekmiş. Hatta konseptlerden birine göre her iki dünyayı da tehdit eden boyutlararası bir tehdit yüzünden Crash ile Spyro bir araya gelecekmiş. Oyunda Crash ve Spyro'nun iki oynanabilir karakter olması planlanmış.

Tabii tüm bunlar fikir aşamasında kalmış oldu çünkü Activision bildiğiniz gibi sadece oyun iptal etmekle kalmadı, Toys for Bob ekibini de olduğu gibi Call of Duty'nin yardımcı ekibi olarak görevlendirdi. Sonrasında Toys For Bob Activision prangasından kurtuldu, şimdiyse neler yapacaklarını merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
mit1980
26 Ağustos 2024 12:54

Vizyonun batsın Activision...

Parolamı Unuttum