Crystal Dynamics ve Eidos, Mart 2028’e Kadar 5 AAA Oyun Çıkaracak

Tomb Raider ve Perfect Dark geliştirilme aşamasında

Geçtiğimiz yıl Crystal Dynamics ve Eidos’u bünyesine katmış olan Embracer, önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu stüdyolar tarafından geliştirilen 5 AAA oyun çıkarmayı hedeflemekteymiş.

Şirketin CEO’su Lars Wingefors, Perşembe günü gerçekleştirilen mali durum değerlendirme toplantısında böyle bir bilgi paylaşıyor. Wingefors, geliştirme sürecinin zirve noktasında 100 ve üzerinde tam zamanlı geliştiricinin görev aldığı oyunları AAA oyun olarak tanımlıyor. Aynı zamanda bu oyunların ciddi bir pazarlama bütçesine sahip olması gerektiğini ve satış beklentisinin de en az 2 milyon kopya olduğunu ekliyor.

Halihazırda bu 2 stüdyo tarafından geliştirilmekte olan ve bu tanımlamaya uyabilecek bazı oyunlar var. Örneğin, The Initiative ve Crystal Dynamics tarafından geliştirilmekte olan Perfect Dark ile yine Crystal Dynamics tarafından geliştirilen ve Amazon’un dağıtımcılığını üstlendiği yeni Tomb Raider oyunu gibi.

Eidos Montreal’in yeni bir Deus Ex oyunu geliştirmekte olduğu, aynı zamanda yeni Fable oyununun da içinde yer aldığı bazı Xbox oyunları için Microsoft ile işbirliği içerisinde bulunduğu da iddia edilmekteydi.

Embracer’ın, Thief de dahil olmak üzere Crystal Dynamics ve Eidos Montreal’in elinde bulunan markalar için yeniden yapımlar, yan oyunlar ve devam oyunları geliştirmeyi planladığı da göz önünde bulundurulduğunda bu 2 stüdyonun önümüzdeki yıllarda çok daha yoğun bir takvimle karşı karşıya kalacağını söylemek mümkün.

Wingefors aynı dönem için, yani 31 Mart 2028’e kadarki sürede, Embracer’ın toplamda 31 tane AAA oyun çıkarmayı hedeflediğini de belirtmiş. Bu oyunların 8 tanesinin Gearbox, 11 tanesinin Saber Interactive, 6 tanesinin Plaion ve 1 tanesinin de THQ Nordic tarafından geliştirileceği ifade edilmiş.

Oyunlardan 4 tanesi önümüzdeki 1 yıl içerisinde gelecek. Sonrasında da her yıl ortalama 7-8 oyun çıkarmayı hedefliyorlar.

Bahse konu oyunlardan 17’si şu anda tam olarak geliştirilme aşamasındayken, 9 tanesi ön hazırlık, 5 tanesi de konsept aşamasındaymış. 24 oyun firma tarafından yayınlanacak, 28 oyun firma bünyesindeki stüdyolar tarafından geliştirilecek, 24 oyun daha önceki fikri mülklere dayanırken 7 tanesi yeni markalar olacak.

Wingefors, bahsettiği bu oyunların sadece 6 tanesinin bugüne kadar duyurulmuş oyunlar olduğunu da belirtmiş. Önümüzdeki dönemde Embracer’dan bol bol oyun haberi alacağız gibi görünüyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum