Crytek, Crysis Remastered İçin Denuvo'ya Yıllık 140 Bin Euro Ödemiş

İlk kez ortaya çıkan bilgiler

Ransomware grubu Egregor, geçtiğimiz aylarda Crytek'ten çeşitli belgeler sızdırmıştı ve bu belgeler arasında Crytek'in gelecek oyunları Crysis 2 Remastered ve Crysis 3 Remastered'a dair planların yanı sıra Denuvo ile ilgili de bilgiler olduğu ortaya çıktı.

Belgelerdeki bilgilere göre Crytek, Crysis Remastered'da Denuvo kullanmak için bir yıllığına 140 bin euro ödeme yapmış. Bu da stüdyoların neden kırılan oyunlarından bile Denuvo'yu kaldırmak için uzun süre bekledikleri sorusunun cevabını veriyor aslında, çünkü ödemeler yıllık olarak yapılıyor.

Denuvo ile Crytek arasındaki anlaşmaya göre bu bir yıllık süre dolduktan sonra da Denuvo kullanmaya devam edilirse aylık 2000 euro ödeme yapılıyormuş. Ayrıca 30 gün içinde oyun 500.000'den fazla aktivasyon alırsa 60000 euro ekstra ödeme yapılıyormuş.

Ödemeler bununla da sınırlı kalmıyor, oyunun yayınlanacağı tüm dijital mağazalar için ayrı olarak da 10 bin euro ödeniyor. Yani Crysis Remastered hem Steam, hem de Epic Games Store'da Denuvolu yayınlandığında her mağaza için ayrı para ödeniyor.

Denuvo bu paralar karşılığında yalnızca oyuna kopya koruma sağlamakla kalmıyor, oyunun korsan versiyonları çıktığında geliştiricileri de bundan haberdar ediyor. Ama tabii oyun bir kez korsana düştü mü haberdar olsalar ne olur, olmasalar ne olur, orası ayrı :)

YORUMLAR
zikinu
27 Kasım 2020 06:10

Evet, bu haberden de bazı oyun yapımcılarının ne kadar keriz olduğunu çıkarıyoruz.

Parolamı Unuttum