Day of the Devs Etkinliğinde Gösterilen Tüm Fragmanlar

Double Fine ve iam8bit sunar

Summer Game Fest elbette sadece Geoff Keighley'in sunduğu parçayla sınırlı değil. Bugün ve önümüzdeki günlerde de farklı alt etkinliklerle devam edecek festival. Dün gece Summer Game Fest açılışının ardından sırada Double Fine ve iam8bit'in sunmuş olduğu Day of the Devs etkinliği vardı.

Day of the Devs indie oyunlardan oluşan bir etkinlik ve 16 oyunun gösterildiği bir saatlik sunumda birbirinden renkli ve eğlenceli görünen oyunlar tanıdık. Fragmanlara ek olarak bazılarında çıkış tarihleri, bazılarında da platform bilgileri verildi.

Yayının tamamını izlemek isteyenlere de aşağıdaki videoyu öneririm.

Oğuz'un esprili Summer Game Fest anlatımından sonra biraz düz yazı gibi gelecek ama o kadar olur :)

Time Flies

Michael Frei ve Raphaël Munoz tarafından geliştirilen Time Flies bir sineği oynadığımız çok ilginç bir oyun. "Sen bir sineksin. Ömrün çok kısa. Tadını çıkar." Ben de bir sinek olsam kendime ölmeden önce yapılacaklar listesi hazırlardım herhalde.

Oyun 2023'te çıkacak.

Planet of Lana

Wishfully Studios'un ilk oyunu olacak Planet of Lana, 2022 içinde çıkacak olan bir sinematik bulmaca macera oyunu. İlgi çekici bir görsel tarzı var. Ben sevdim.

Choo-Choo Charles

Bu oyunun ismini geçen sene duymuştuk, oyunun açıklaması zaten her şeyi anlatıyor: "Charles kana susamış bir tren ve onu yok etmeniz gerek". Blair Witch ile The Legend of Zelda: Spirit Tracks karması, benzersiz bir tren korku oyunu bu. Fragmanı izleyince neden bahsettiğimi anlarsınız.

Escape Academy

Ben "odadan kaçış" alt türünü çok seven biriyim, bu türe ait casual olanından daha yüksek bütçelisine kadar çok sayıda oyun oynamışımdır. O yüzden Escape Academy de doğrudan radarıma giren bir oyun oldu. 14 Temmuz'da çıkıyor, yani çok beklememiz de gerekmeyecek.

A Little to the Left

Toplanması gereken bir sürü ev eşyası ve bir tane de yaramaz kedi. Bu oyunda yaramaz bir kedinin olduğunu söylemiş miydim? Bu yaratıcı bulmaca oyunu da takibimdeydi, yeni fragmanıyla kendini hatırlatması güzel oldu.

Bear and Breakfast

Şu grafiklere bakıp hayran olmamak mümkün mü? Bed and Breakfast olmuş size Bear and Breakfast. Bakalım bu terk edilmiş kulübeyi turistlerin sevdiği duraklardan birine dönüştürebilecek misiniz?

Animal Well

Bunca cıvıl cıvıl renkli oyunun ardından bir de tuhaf bir bulmaca oyunumuz var. Tamamen tek kişinin elinden çıkan ve kendine has piksel çizim grafiklere sahip olan Animal Well'in fragmanı da aynı oyunun kendisi gibi gizemli. Ama sanki zor bir oyun olacakmış gibi bir his var içimde.

Roots of Pacha

Geçen sene duyurulan Roots of Pacha taş devrinde geçen bir çiftçilik simülasyonu oyunu. Taş devrinde geçtiği için de işin içinde mamutlar da var. Demosunu Steam'den hemen deneyebilirsiniz.

Naiad

Yine bir bulmaca oyunu ama bu sefer başrolde bir nymph var. Suyla dolu ortamlarına bayıldım, bu da değişik bir bulmaca deneyimi yaşatacak gibi görünüyor. Naiad bu yıl içinde çıkacak.

Desta: The Memories Between

Monument Valley'le tanıdığımız ustwo games'in yeni oyunu Desta: The Memories Between kendine has hikayesini sıra tabanlı oyun mekanikleriyle anlatacak. Yine orijinal bir konsept olduğu belli.

Schim

Çok ilginç bir teması olan ve göze müthiş hoş görünen bir oyun Schim. Bu oyunda sadece gölgeden gölgeye atlayabiliyorsunuz ve görsel tarzı resmen insanı hayran bırakacak kadar iyi. Tam da istek listesine eklemelik bir oyun.

Fox and Frog Travelers: The Demon of Adashino Island

Bu oyunun çıkmasına daha uzunca bir süre var. Bir tilki ve bir kurbağa birlikte maceraya çıkarlar diye özetleyebiliriz.

Goodbye World

Fragmanını izler izlemez Game Boy Advance günlerine döndüreren bu oyun, kendisine konu olarak indie oyun geliştiricilerini almış. Indie geliştiricilere dair bir indie oyun. Güzel bir pazarlama cümlesi.

Birth

Çok ama çok ilginç bir puzzle oyunu. Görselliği ve temasıyla beni anında kazandı. "Doğum" dediğimiz de kemiklerden ve organlardan yaratılan bir yaratık. Ağustos ayında oynayabileceğiz kendisini.

Little Nemo: Adventures in Slumberland

Oyuncaklar, şekerler ve peluş hayvanlarla dolu bir dünyada geçen bir platform oyunu. Şu satırları okuyunca bile aklıma hemen Amiga'da en sevdiğim oyunlardan biri olan Robocod geliyor. Oynarım bunu ben.

How To Say Goodbye

Bir hayaletin öldüğünü kabul etmesi ne kadar zor olabilir ki? İşte bu sorunun cevabını hikaye odaklı bu bulmaca oyununda öğreneceğiz. 2022 içerisinde çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum