Donanım İnceleme - Razer BlackWidow 2019

Beş yılda bir karış yol alamamak

İnsanın hayran olduğu ürünleri incelemesi çok da kolay değil. Malum bizim işimiz tarafsız ve objektif olabilmek. Ama söz konusu olan BlackWidow olunca bu daha da zor benim için. Tam beş senedir ofiste kesintisiz olarak BlackWidow Ultimate 2014 kullanıyorum ne bir kere olsun sorun yaşadım ne de başka bir klavye de bu kadar rahat ettim. Haliyle 2019 modeli gelince heyecanlanmamak, beş senede BlackWidow’un ne kadar yol aldığını merak etmemek zor.

İncelediğim model Razer Blackwidow’un en basit versiyonu, alışveriş sitelerinde Green Switches diye de geçiyor. Gamescom’da Elite modelini de kullanmıştım ama sadece bir saat kadar, o yüzden onun için bir şey diyemem. Ama ne yazık ki BlackWidow’u birkaç gün kullandıktan sonra Razer’ın beş senede bırakın ileri gitmeyi, tersine gerilediğini görmek büyük hayal kırıklığı oldu. Benim eski modelde sevmediğim tek özellik tuşların ikincil fonksiyonlarının aydınlatılmamış olmasıydı. Haliyle karanlıkta ikincil fonksiyonları seçmesi zor oluyordu. Yeni modelde bunu düzeltmedikleri gibi bir de tuşların üzerinde çok daha küçük ve ince bir font kullanmışlar, hiç görülmüyor artık. Daha şık dursun derken kullanışlılığını bozmuşlar, okunamayan bir klavye olmuş.

Yeni modelin eskiden bugüne taşıdığı diğer bir hata da ne olduğu anlaşılmayan Caps Lock/Num Lock ışıkları. Bari üzerindeki tuş switch’leri gelişmiştir diye umuyordum ama yeni yeşil switchler, klasik Razer Switch’ine göre daha hafif hissettiriyor ve çınlayan garip bir sesi var. Eski BlackWidow’ların tok ve sıkı tuş basışını hissettirmiyor. Üstelik Razer’ın yeni switchleri içinde en sert olanı bu. Eğer Elite modelini seçerseniz daha sessiz ve daha kısa tuş seçenekleriniz de var.

Emin olun daha iyi bir yanı vardır da yenisine geçerim diye çok bakındım. Malum insanın gözü yeni olana gidiyor. Aman, yok kalsın, benim beş yıllık klavyem bundan iyidir. İleride değiştirmem gerekirse de buna 715TL verene kadar RoG Claymore veya Logitech G413 alırım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum