Unutulmaz Oyun Müzikleri: FIFA 99 - The Rockafeller Skank

FIFA müzikleriyle devam edelim.

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Bir süre önce Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde FIFA 98’den bir parçayı misafir etmiştik. O yazıda da belirttiğim gibi FIFA’ya dair hoş anılarımız var ve bu anılarda oyun müzikleri de önemli bir yer tutuyor. 90’lı yılların sonlarında çıkan FIFA oyunlarının ortak özelliği gibiydi bu, her birisinden en azından birkaç parça hafızamıza kazınırdı. Bunlardan birisi de FIFA 99’un açılış sahnesinde bizleri karşılayan ve zihinlerimize işleyen o malum parçaydı tabii:

Fatboy Slim -The Rockafeller Skank

Bir yıl öncesinde FIFA Road to World Cup 98 ile ileriye doğru ciddi bir hamle yapmış, dikkat çekmeyi başarmıştı EA. Dolayısıyla serinin yeni oyunu için de bir beklenti oluşturmuşlardı. Günü gelip FIFA 99 ile buluştuğumuzda, heyecanla oyunu açmış ve Fatboy Slim’in The Rockafeller Skank’i ile oyuna merhaba demiştik. EA bu işi biliyordu vesselam, bir yıl öncesinde yaptıkları gibi yine insanı gaza getiren bir parça ile yapmışlardı oyunun açılışını. Bizlere de bu gazla oyuna dalmak, Bergkamp ile golleri atmak kalmıştı :)

 

YORUMLAR
jarni_jarni
7 Mayıs 2020 08:57

4mb ekran kartı üzerinde oynardık bu oyunu.fifa99'dan önce fifa98 de goruntu daha iyi gibiydi aslında.Ama fifa 99'u o beyaz hoparlörlerden açarak bu müzik ile heyecanlanırdık.

waltran
30 Mart 2020 23:57

gürül gürül uzun saçlı zenci hasan şaşı nasıl unutabilirim ki. oyunda fps kamerasına benzer bir kamera seçimide vardı :D  vay be right about now

Parolamı Unuttum