Dragon Age: The Veilguard'da Karakterler Birbirleriyle De Aşk Yaşayabilecekler

Baş kahramanımız friend zone

The Veilguard'ın kreatif direktörü John Epler, Eurogamer'a verdiği röportajda Dragon Age: The Veilguard'daki ilişkiler sistemi hakkında ilgi çekici detaylar paylaştı. Malumunuz Bioware oyunlarında romantizm olmazsa olmaz, Veilguard da bir istisna değil. Ama Veilguard'da benzerlerinden farklı olarak eğer grup üyeleriyle romantizm yaşamazsanız onların kendi aşklarını kendilerinin bulduğuna şahit olacaksınız.

"Dragon Age oyunlarında, BioWare oyunlarında, romantizm ana öğelerinden biridir. Bu oyunda tüm karakterlere kendi romantizm zevklerini ve tarzlarını vermek istedik. Bazı karakterler biraz daha şehvetli, bazıları ise biraz daha masum olabilir. Ama hepsiyle de bu tür ilişkiler yaşayabileceksiniz.

Bu oyunda ilginç olan şey ise eğer bu karakterlerle romantizm yaşamasanız, kendi aşklarını kendileri bulmaya karar verebilecekler. Bu grup içinde de olabilir, dünyadaki farklı kişilerle de."

Belki hatırlarsınız, Mass Effect 3'te eğer Garrus ve Tali ile herhangi bir romantizminiz olmazsa oyunun sonlarında ikisini öpüşürken görebiliyordunuz. Benzer biçimde Joker ve EDI'yi de aşk yaşamaya teşvik edebiliyorduk, ama bu bizim yönlendirdiğimiz bir şeydi.

"The Veilguard'da yapmaya çalıştığımız şeylerden biri de bunun sadece romantik bir ilişki kurma olayı olmaması. Biriyle bu tür bir ilişki kurmadan önce o kişiyi iyice tanımalısınız ve eğer romantik bir ilişki kurmak istemiyorsanız aranıza set çekilmiş gibi hissetmenizi de istemedik. Romantik olmayan ilişkilerin de derin olmasını istedik, sadece sizinle yol arkadaşlarınız arasındaki değil, ekipteki yol arkadaşları arasında da."

The Veilguard'ın yayınlanan oynanış videosu, tanıtım fragmanının olumsuz izlerinin büyük kısmını silmiş görünüyor. Ama kesin konuşmak için henüz çok erken tabii.

YORUMLAR
Wolflex
14 Haziran 2024 11:15

Gelsin lgbt+-!? ne varsa diyorlar yani. Herkes tuttuğunu götürecek mum söndü oynayacak demek ki!!! Oyun zaten çok vasat duruyor demek ki lgbt tarafından destek alma derdine düşmüşler. 

Parolamı Unuttum