Electronic Arts, İşçi Gücünün Yüzde 6'sını İşten Çıkartacak

Oyun dünyasında işten çıkarma trendi sürüyor

Pandemi sürecinin yankıları, aradan yıllar geçmiş olsa da devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan enerji krizi de bu durumu çok daha kötü hale getirdi. Bu nedenle dünya çapındaki tüm büyük şirketler, uzun vadede neler olacağını tahmin edemediklerini belirterek küçülmeye gidiyor.

Electronic Arts da bu kervana katılan stüdyolardan biri oldu. Stüdyonun CEO'su Andrew Wilson, yaptığı açıklamada yeni stratejileri gereği işçi güçlerinin yüzde 6'sını işten çıkartacaklarını duyurdu. Bu kararın "verdikleri en zor kararlardan biri" olduğunu ifade eden yönetici, kendilerine katkı sağlamayan projeleri de iptal edeceklerini söyledi.

EA'in kaç kişiyi işten çıkaracağı net olarak bilinmiyor. Öte yandan PCGamer'daki dostlarımız stüdyonun Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu üzerindeki başvurusundan EA'in yaklaşık 12.900 kişilik bir işçi gücüne sahip olduğunu öğrenmiş. Basit bir matematik ile yaklaşık 774 kişinin işinden olacağını söylemek mümkün hale geliyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
30 Mart 2023 14:20

Para kazanmak, eve ekmek getirmek zorunda olmasam, ben direkt istifamı sunar, kendim işten çıkardım. Belki o zaman yıllardır kenarda beklettiğim oyunları oynamaya vaktim olurdu :(

Parolamı Unuttum