En Büyük Medya Dağıtım Şirketi Yaysat Kapatılıyor

Dağıtım tekelleşiyor

Bu haber ülkemizdeki yayıncılığı, dolayısıyla bizleri de yakından ilgilendiriyor: İddialara göre Türkiye'nin en büyük medya dağıtım şirketi olan Yaysat kapatılıyor.

Yaysat'ın kapanması gerçekleşirse ülkemizdeki medya dağıtımı tek bir şirkete kalmış olacak. Türkiye'de şu an gazete ve dergilerin dağıtımını yapan iki şirket var. Birisi Sabah ve Atv’nin de içinde bulunduğu Turkuvaz Medya’nın sahibi olduğu Turkuvaz Dağıtım. Diğeri ise Yaysat.

Doğan Medya Grubu'nu geçtiğimiz aylarda satın alan Demirören Grup öncelikle gazete ve televizyonlardaki bazı isimlerle yollarını ayırmıştı. Şimdiyse sıra Yaysat'a gelmiş görünüyor. Yaysat, 25 Mayıs 2018 tarihinden beri Demirören Holding iştiraki olarak Demirören Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. ünvanı ile hizmet vermeye devam ediyordu.

Dağıtımın tekelleşmesinin gazete ve dergi gibi basılı yayınlar üzerinde ne gibi bir etkisi olacak, bunu büyük ihtimalle önümüzdeki aylarda bizzat göreceğiz. Çünkü Yaysat kapatılırsa Türkiye'deki satış noktalarında yer almak isteyen bütün yayın organları, mecbur olarak Turkuvaz'la anlaşmak zorunda. Turkuvaz'ın hangi medya organından ne kadar ücret isteyeceğine dair herhangi bir sınırlama veya düzenleme de bulunmuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum