En İkonik 10 Final Fantasy Canavarı

FF deyince akla, hemen onların adı gelir

Final Fantasy serisi boyunca kestiğimiz düşmanları yan yana dizmeye kalksak buradan Zanarkand’a yol olur. Çoğu FF’te tokatladığımız veya tokatlamasına nail olduğumuz canavarların en ikonik olanlarını bir sıralayalım istedik. Boss’lar, karakterler vs. hariç tabii:

10. Ahriman

Herhalde Dragon Quest esintisinin en çok hissedildiği düşmanlardan. Yusyuvarlak bir vücut, parmağınızı sokasınızın geldiği kocaman bir göz, iki de kanat. Bazı varyasyonları aşırı güçlü olabiliyor. Tek hamlede öldürebilen büyülerine dikkat.

9. Iron Giant

2 boyutlu FF’lerde çok da ihtişamını hissedemediğimiz ama 3 boyuta geçince, özellikle de FF15’te “haa hakkatten de demirmiş, devmiş, saygılar” dediğimiz bir düşmanımız. Bir dev düşman klasiği olarak yavaş ama sert saldırıları vardır, kaçması kolaydır, kaçamazsanız bir ışık görürsünüz.

8. Flan

Jölesiz JRYO düşünülemez, Flan da jölenin FF versiyonu işte bildiğiniz. Zayıf düşmanlardır ama fiziksel saldırmaya kalkarsanız bir saat uğraşırsınız. Büyüyle dalmalısınız, çünkü herkes bilir ki jöleler büyüye zayıftır. Evde çilekli jöle pişirip üstüne buz küpü koyarsanız, veya muzlu jöle pişirip üstüne kum dökerseniz daha çok hasar verdiğinizi görebilirsiniz.

7. Bomb

Bu uçan hareketli topçuklar suratınıza karşı sırıtıp sinirinizi bozmak dışında size fazla saldırmazlar, hatta bazı oyunlarda hiç saldırmadıkları da olur. Ama yine de başa beladırlar çünkü siz saldırdıkça veya saldırmasanız bile zaman geçtikçe büyürler, son aşamaya gelmeden önce öldüremezseniz de suratınızda patlarlar, çok can yakarlar.

6. Behemoth

Behemoth’lar her zaman en zorlu düşmanlardan biri olmuştur. Tasarımlarında vahşi doğanın bütün korkutuculuğunu barındırırlar ve renklerinin mor olması onları daha sevimli yapmaz nasıl oluyorsa. Hızlıdırlar, çok canlıdırlar, iyi vururlar, hatta birçok FF’te boss’turlar. Dikkatli olmalı.

5. Malboro

Bu listede en fazla kötü anımın olduğu, lvl 9999 da olsam yine yanına korkarak yaklaştığım, lanet, pis, Allah’ın cezası bir yaratık. Saldırısı veya defansı öyle aman aman değildir, savaş başlayınca “iyi ya kesiyoruz noprb” diye düşünürsünüz. Sonra Bad Breath hareketini yapar ve oyunda ne debuff varsa hepsini aynı anda yedirir. Confuse, berserk, petrify, zombie... Hiçbir şey yapamadan oturur, tıp ilerlese de ölmeden önce iyileşsem diye umarsınız. Sigara sağlığa zararlıdır.

4. Tonberry

“Ayyy kıyamam, ne şeker de şeysin sen öyle, hanimiş hanimi- ımmm… pardon, af edersiniz, elinizdeki bıçağın üzerine kırmızı bir sıvı bulaşm- bleh…” Çok garip bir hayvandır. Elinde el feneriyle yanınıza yavaaaaaş yavaş yaklaşır, o yaklaşırken elinizde avucunuzda ne varsa saldırırsınız, yaklaşmadan öldüremezseniz de pıçaklayıverir. FF’lerde yaratıkların şekerliklerine bir daha kanmamaya yemin edersiniz.

3. Cactuar

“Ayy kıyamam, ne şeker de şeysin” der ve yemininizi bozarsınız sonra da. Bu yemininizi bozmanızın cezası da bin iğne yutmak olur. Bu 3 boyutta bile 2 boyutluymuş gibi hareket eden garip varlık ne defans ne bir şey dinlemeden tek hamlede 1000 hasar vermesiyle meşhur. 9999 canınız varsa koymaz da oyunun başında 300 canla o 1000’i yemek torunlarınıza anlatmak isteyeceğiniz anılarınızdan olmayacaktır.

2. Chocobo

Biraz alakasız duruyor Chocobo bu listede, çünkü bu protein tozunu fazla kaçırmış tavuklar bizim bineğimizdirler, yoldaşımızdırlar aslında. Ama tabii onları binek eylemek istiyorsak yakalamamız gerekir bazı oyunlarda, bazıları da yakalanıp binilmeye soğuk bakarlar, patilerini suratımıza yapıştırıverirler. Kırmızısı, siyahı, şişkosu falan derken bayağı bir chocobo nugget malzemesi çıkarmışlığımız vardır hani.

1. Ultima Weapon

Yani hayvanın adı yeterince açık değil mi? Ultima Weapon çoğu FF’te çok şükür ki normal oyunda karşımıza çıkmaz, ekstra boss’tur ve ekstra boss’lar içinde çoğunlukla en güçlüsüdür. Canlı bir varlık gibidir ama vücuduna bir dünya roket moket entegre edildiğine de denk gelebilirsiniz. Canınızı 9999 yapmadan, Phoenix Down’ları, Ether’leri, Mega Potion’ları falan fullemeden gitmemekte fayda var.

YORUMLAR

Detay: Star-Lord

Sizin favori Star-Lord’unuz hangisi?

Detay: Star-Lord

Beklediğimiz Indie'ler - Eiyuden Chronicle - Hundred Heroes

Efsane Japon RYO Suikoden'in ruhani takipçisi

Beklediğimiz Indie'ler - Eiyuden Chronicle - Hundred Heroes

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Efsane Japon rol yapma oyunu Suikoden'in ruhani takipçisi Eiyuden Chronicle - Hundred Heroes, oldukça başarılı geçen bir Kickstarter sürecinin ardından artık oyuncularla buluşmak için gün sayıyor. O halde gelin bu oyunla ilgili bildiklerimizi 5 maddede özetleyelim:

> Kendine ait hikayesi olan 100 farklı karakter: Oyunun adında bile geçen 100 karakter öyle sağda solda takılan isimsiz NPC olarak değil, bayağı hikâyenize katılacak 100 karakteri kastediyor. Batı RYO’larında bir avuç karaktere şükredenlerimizin “Yok artık! Nasıl yapacaklar?!” dediğini duyar gibiyim ama artık kadim sayılan Suikoden’lerin bile zamanında 60 – 70 karaktere kadar çıktığı düşünülürse onun ruhani takibini yapan Eiyuden’in de bu zorlu payeyi göğüsleyebileceğine şüphem yok doğrusu.

> Kale kasaba kurma ve yönetmece: Eiyuden Chronicle’da kendi kale kasabamızı kuruyor olacağız. Küçük başlayıp zaman içinde işleri büyüteceğiz. E bize katılacak olan 100 karakterin hepsi de savaşçı, büyücü değil; aralarında balıkçı olanı da var, fırıncı olan da. Onların katılımıyla çapınız büyüdükçe kasabanın sınırlarında tarım alanları, restoran zincirleri falan kurmanın yanında bir tiyatro bile işletebileceksiniz. Namınız yeterince yayıldıktan sonra hem meraklı misafir ve turistleri hem de topraklarınızda gözü olan rakip kasabaların dikkatini üzerinize çekecek olmanız da cabası.

> Piksel ve 3D'nin dansı: Karakterler eski J-RYO’lara selam çakan şekilde 2 boyutlu piksel tasarımlara sahip olsa da nefis gözüken 3 boyutlu arka planlarla da dinamik bir şekilde uyum içerisinde aynı zamanda. Son yıllarda Octopath Traveler ile birlikte popüler olmaya başlayan bu tarzın en şık görünen örneklerinden birisi hatta.

> Ordulara ve yaratıklara kafa tutun: Klasik J-RYO usülü tur tabanlı dövüşler içeren Eiyuden Chronicle’da partilerimiz altı kişiye kadar çıkabilecek. Siz karakterlerinize komut verdikçe onlar gelişmeye devam edecek ve bir yerden sonra kendi inisiyatifleriyle kullanmaya başlayacakları bazı yetenekler edinecekler. Dahası, parti içinde uyumlu oldukları başka karakterler varsa bazıları bu yetenekleri birlikte kullanarak çok daha etkili saldırılar yapabilecek.

> ...ve kediler!: Oyunun Kickstarter hedeflerinden birinde yeterince bağış yaparsanız kedinizi oyuna eklettirebildiğiniz ve yapımcı ekibin kedi sevgisi düşünülürse her köşe başında sevimli bir kediyle karşılaşma ihtimalimiz çok olası duruyor!

EIYUDEN CHRONICLE - HUNDRED HEROES

Tür: JRYO / Strateji

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series

Yapım: Rabbit and Bear Studios

Dağıtım: 505 Games

Çıkış Tarihi: 2023

Steam Sayfası: Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Parolamı Unuttum