Epic CEO'su Fortnite Kripto Dolandırıcılığına Savaş Açtı

Her kripto dostunuz değildir

Kripto piyasasının popülerliğini arttırmasıyla birlikte dolandırıcılar için de yeni bir kapı açılmış oldu. Hem kripto paralar hem de sahte NFT projeleriyle birlikte çok sayıda insanı ağlarına düşüren dolandırıcıların son hedefi ise dünyanın en popüler oyunlarından Fortnite oyuncuları. Özellikle Twitter üzerinden yoğun bir şekilde sahte Fortnite kriptoları satmaya başlayan dolandırıcılar nihayet Epic'in de dikkatini çekmeyi başardı. Epic CEO'su Tim Sweeney sosyal medya hesabından yasal işlemlerin başlatılacağını bildirdi.

"Ortada bir Fortnite kriptosu yok. Böyle bir şeyin tanıtımını yapan Twitter hesapları dolandırıcıdır. Epic'in avukatları konuyla ilgileniyor. Ayrıca böylesine bir şeyi mümkün kılan kripto marketleri de kendilerinden utanmalı." diyen Sweeney, Epic'in bu dolandırıcılık şebekesine karşı savaş açtığını teyit etti. Fortnite Token isimli kripto paranın market havuzu 11,175 dolar civarında. FNT Token olarak bilinen bu tokenlar muhtemelen dava sonucunda piyasadan tamamen silineceklerdir. 

Öte yandan bu kriptoların sadece Fortnite ile isim benzerliği taşıdığı ve markaya bir zarar vermediği iddia edildi. Hatta tokenların kripto sayfasında bu yola çıkarken viral bir büyüme ve internetin "meme" kültüründen yola çıktıkları belirtilmiş. Yine de içerisinde Fortnite geçen bir ürünün sahibinden habersiz kullanılması bile dava için yeterli bir neden. Geçtiğimiz Ekim ayında Epic Games Store'un blockchain oyunları barındıracağını açıklayan Sweeney için de zorlu bir süreç başlayacak gibi gözüküyor. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum