Fallout 4’ün İlk Bilgileri 11 Aralık’ta Geliyor

Hafiyelik yapalım birazcık.

Bu tür dedektiflik işlerini çok seviyorum. Etraftaki ipuçlarını toplayarak resmi bütün haline getirmek özlediğimiz bir sistem.

Bir web sitesi var, thesurvivor2299.com diye. Sadece fonda çalan bir mors kodundan, ekrandaki sayaçtan ve bir logodan başka hiçbir şeyi yok. Ama bize, bunu parça pincik etmek düşer sevgili okur.

İlk olarak yıla bakıyoruz. 2299, aslında tanıdık bir serinin parçası. Fallout 3, nükleer savaştan 200 yıl sonra yani 2277’de geçiyordu.  Bunun üstüne Fallout: New Vegas2288 yılında geçiyordu. Tahmin edin 2299 yılında geçen oyun neyin devamı olabilir?

Diğer nokta, Sitedeki logonun Vault-Tec’e ait olması. Aşağıda Fallout 3 tanıtım videosundan bir görüntüyü ve logonun gerçek halini bulabilirsiniz.

Bunların hepsi, bir meraklının yapabileceği şeyler doğal olarak. Heyecanlanmaya gerek yok diyebilirsiniz. Gelin perde arkasına bakalım.

Öncelikle site ZeniMax adına alınmış, ZeniMax’de Bethesda’nın bağlı olduğu firma. Her ne kadar bugüne kadar Bethesda oyunlarının alan adları Corporate Domains firmasından alınıyor olsa da bu seferki GoDaddy’den alınma. Bu isimler, alan adı sağlayıcıları ve firma değişmiş olsa da alan adını alan ZeniMax orada duruyor.

Daha önce Bethesda, Skyrim’i Aralık ayında, VGA’de açıklamıştı. Yine bir Aralık tarihi var ortada.

Bugüne kadar Bethesda Fallout 4 ile ilgili her türlü dedikoduyu yalanlamıştı. Bu sefer Game Informer kendilerine ulaştığında yorum yapmamayı tercih ettiler.

Ayrıca Microsoft'a yakın olan Pluto Games'in yöneticisi ve Hideo Kojima'yı Dubai'ye getiren PR danışmanı da Facebook'tan bu siteyi "Aralık'ta neyin bomba gibi düşeceğine dair bir fikriniz yok" yazısıyla paylaştı. Ayrıca kendisi de gururlu hissediyormuş.

Görünüşe bakılırsa bu sitenin Fallout 4’e referans vermesi yüksek olasılık. Tabii her şey heyecanlı bir hayranın internetle dalga geçmesi de olabilir ama bu kadar fazla taraftan deliller üst üste yığılınca, inkâr etmek de zor.

11 Aralık 2013’te akşam saat 22:00’da dananın kuyruğu kopacak zaten. Hep birlikte bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum