Football Manager 2013’ü En Çok Kaçak İndiren Ülkeler Arasındayız

İşte hep düzelen ekonomi bunlar.

Ünlü menejerlik serisi Football Manager’ın başındaki isim Miles Jacobson, PC oyunlarının kopya dağılımı ile ilgili ilginç bir istatistik sundu.

Konuşmasını Londra Oyunlar Konferansı’nda gerçekleştiren Jacobson, 12 Mayıs’ta cracki çıkan Football Manager 2013’e bir özellik eklediklerini ve bu sayede crack yapılan oyunların IP bilgilerini kendilerine ilettiklerini söyledi.

Her ne kadar bu sayıların arasında internete bağlanmamış bilgisayar olduğu düşünülse de, Jacobson’un elindeki sayı 10.1 milyon insan. Yani 10 milyondan fazla insan oyunu kaçak olarak indirmiş. Türkiye ise bu listenin ikincisi. Aferin bize...

Birincilik 3.2 milyonla Çin’den gelirken biz ülkece 1.05 milyon ile ikinciyiz. Üçüncülük ise 781.785 ile Portekiz’in. Hani kopya oyunların anavatanı Rusya? İlk üçe bile girmemiş durumda. Çünkü biz geldik artık.

Kendilerine tam 1:1 oranında kayıp yaşatmamış bu durum Jacobson’a göre ama kendi hesaplarında 176.000 kadar oyuncu orijinal alacakken bu yolu seçmiş. Yani crack olmasaymış bu insanlar oyunu satın alacakmış ki bu da 3.7 milyon dolar kayıp demek. Oyunun satış grafiği ise crack çıktığı günden itibaren oldukça düşmüş.

Bizi etkileyen acı bir olay daha, Crack çıkmadan önce Türkiye için ucuz “öğrenci sürümü”nün çıkartılmış ve 5 figürlü bir satış rakamını geçememiş olması. Ama crack çıktıktan sonra 1 milyondan fazla insan koşa koşa indirmiş.

İlginçtir, ülkece en anlamsız ve en haksız konularda dünya listelerinin başındayız. Bunlar hep ağaç kesince düzelecek şeyler işte. Buralar hep hak, hukuk.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum