GeForce Now'ın Türkiye Çıkış Tarihi Belli Oldu

15 Mart'ta yeni dönem başlıyor

NVIDIA'nın bulut tabanlı oyun stream hizmeti GeForce NOW, çok yakında GeForce NOW powered by GAME+ ismiyle ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayacak. Halihazırda GeForce Now kullananlar yakın ülkelerdeki sunuculara bağlanabiliyorlar ve Nvidia'nın belirlemiş olduğu GeForce Now abonelik ücretlerini ödüyorlardı. GAME+ ayrıcalığıyla sunulacak olan GeForce NOW ise doğrudan Türkiye'ye özel sunuculara bağlanacak ve farklı bir fiyatlandırmaya sahip olacak.

Nvidia ile Turkcell GAME+'ın ortaklaşa düzenlediği basın lansmanında ilk olarak GeForce Now'ın durumu hakkında çeşitli bilgiler verildi. Buna göre sistemin şu an 6 milyonun üzerinde kayıtlı üyesi var ve Kasım 2020'den beri de sisteme 1 milyondan fazla yeni üye katılmış durumda. Her gün neredeyse 500 bin saat oyunun oynandığı GeForce Now'da şu an 80'i ücretsiz olmak üzere 800'den fazla oyuna destek veriliyor.

GeForce Now, desteklediği oyunlarda RTX ve DLSS gibi Nvidia'ya özel teknolojilere destek, Freestyle (Oyuna filtreler ekleme), Highlights (Oyundaki önemli anları yakalama), Ansel (Süper çözünürlüklü, HDR veya 360 derece fotolar) gibi imkanlardan faydalanma ve oyunlara PC, Mac, TV, Chromebook, Android ve iOS cihazlardan erişim imkanı sunuyor.

15 Şubat, yani bugünden itibaren kapalı betaya giren GeForce NOW powered by Game+ 15 Mart tarihinde ise betadan çıkacak ve ticari lansmanı yapılarak Türkiye'deki tüm oyunculara sunulacak. İlk kayıt hakkında ise ön kayıt yaptıranlar avantajlı olacak. Dolayısıyla siz de GeForce Now kullanan ilk kişilerden olmak istiyorsanız şu adresten ön kayıt yaptırabilirsiniz.

GeForce Now Türkiye sunucuları yalnızca İstanbul'da değil, Ankara ve İzmir'de de olacak. Böylece daha geniş kapasite ve daha düşük gecikmeyle oyun oynayabileceğiz.

Globalde olduğu gibi bizde de iki farklı paket sunulacak. Bunlardan ilki Basic, diğeri Premium.

Basic paket tamamen ücretsiz ve bu pakette 1 saatlik oturumunuz olacak. Sınırlı kapasiteye sahip olacak bu paket sistemi denemek açısından gayet yeterli görünüyor. Ama asıl avantajlı olan Premium paketi. Henüz fiyat konusunda bir açıklama yapılmadı, aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık paketler yer alabilir, bunun kararı henüz tam olarak verilmiş değil. Bu pakette RTX aktif durumda ve uzatılmış oyun süresinden de faydalanabiliyorsunuz.

Bir diğer bilgi ise hazırda GeForce Now üyeliğiniz olsa bile Game+ ile yeni bir hesap oluşturmanızın gerekecek olması. GeForce Now üyeliği Türkiye sunucularını kapsamadığı için yerel sunucuları kullanmak için bunu yapmanız gerekiyor.

Basın lansmanında Turkcell'in ileride GeForce Now hizmetini kotaya yansıtmayabileceğine dair de bir bilgi verildi ama fiyat gibi bu konuda da detay verilmedi. Zaten en azından başlarda Turkcell abonelerine ekstradan bir avantaj sunulmayacağı da söylenenler arasında. Dolayısıyla ileride kota ile ilgili bir gelişme olursa sadece Turkcell mi, yoksa Superonline abonelerini mi faydalanacak, bu da sonradan açıklanacak olan bilgilerden.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum