Imperial March'ı verin damardan
Devamını okuWarner Bros. ve Legendary Pictures işbirliğinin ürünü olan MonsterVerse'ü daha da genişletecek olan Godzilla: King of Monsters ülkemizde yarın (31 Mayıs) vizyona girecek ve beyazperdede yeni Titanları da göreceğiz. Zaten MonsterVerse dediğimiz şey Legendary Pictures'ın 2014 yılından başlayarak yapımını üstlendiği ve üstleneceği Godzilla ve King Kong filmleri için kullanılan ortak evren ismi.
MonsterVerse 2014 tarihli Godzilla ile başladı ve 2017 tarihli Kong: Skull Island ile devam etti. Bu yeni Godzilla: King of Monsters filmini ise 2020 yılında izleyeceğimiz Kong vs Godzilla'yı takip edecek.
Bizdeki vizyon ismiyle Godzilla II: Canavarlar Kralı sayesinde sinema tarihinin en ikonik yaratıklarından bazılarını izleme şansı elde edeceğiz. Bakalım filmde göreceğimiz kaiju'lar (ya da bizdeki ismiyle Titanlar) hangileriymiş?
GODZILLA
Elbette filmin başrol oyuncusu, filme adını da veren Godzilla. Aslında Godzilla canavarının yaratılması çok eskilere dayanıyor ve ilham kaynağı da Hiroşima'ya atılan atom bombası. Canavarın yaratıcılarından Tomoyuki Tanaka ilk filmi "Film teması daha en başından beri bombanın yarattığı korkuydu. İnsanoğlu bombayı yarattı ve şimdi de doğa insanlardan intikam alacaktı" sözleriyle anlatıyor. Ishiro Honda ise "Godzilla bir dinozor veya başka bir hayvan olsaydı kolayca öldürülebilirdi. Ama bir atom bombası kadar güçlü olsa, ne yapacağımızı bilemezdik. Bu yüzden bir atom bombasının özelliklerini aldım ve onları Godzilla'ya uyguladım" diyor.
Yeni filmde Canavarlar Kralı olarak geçse de, henüz o unvanı kazanmamış olabilir. Bu yüzden yeni filmde King Ghidorah ile olan savaşları büyük önem taşıyacak gibi.
Godzilla'nın özellikleri arasında acayip dayanıklı olmasını, kendi kendini iyileştirme yeteneğini ve radyoaktif ışın nefesini sayabiliriz.
MOTHRA
Mothra filmlerde çoğunlukla Japonyanın ve dünyanın koruyucusu olarak resmedilir. Zaten diğerlerinin aksine, öyle çok fazla korku salan bir görüntüsü de yoktur. Kimileri güveye benzetse de ilham kaynağı bir kelebektir aslında. 1961 yılında ortaya çıktığı ilk filmde, insanlarla iletişim kurmak için beraberindeki insan görünümünde iki periyi kullanmıştır Mothra. Ancak filmin kötü adamı Clark Nelson bu perileri sergileyerek para kazanmak amacıyla kaçırınca delirir ve Japonya'nın altını üstüne getirir. Perilerinin kurtarılmasının ardınsa yine o yardımsever haline geri döner.
Hatta King Ghidorah ilk ortaya çıktığında Godzilla ve diğerlerini savaşmaya ikna edenin de kendisi olduğu biliniyor. Bu dev kelebek (ya da güve, hangisini tercih ederseniz) diğerleri kadar güçlü görünmüyor olsa da Godzilla'yı kuyruğundan tutup sürükleyebiliyor, hafife alınmaması lazım yani.
İlk filmlerde yetenekleri sınırlı olsa da sonradan antenlerinden ışın çıkarmaya ve saldırıları geri yansıtabilmeye başlayan Mothra, en güçlü ve sevilen Titanlardan biri.
RODAN
İlk olarak 1956 yılında karşımıza çıkan Rodan, uçan dinozorları andıran bir canavar. Boyut olarak en küçük Titanlardan biri olsa da kanatlarını açtığında işler değişiyor, çünkü inanılmaz bir kanat genişliğine sahip. Normalde kötü rollerde görmeye alışık olduğumuz Rodan da 1964 tarihli filmde Ghidorah'ı indirmesinde Godzilla ve Mothra'ya yardım etmişti ama hepsi bu kadar. Volkanik yetenekleri o kadar yok edici, o kadar güçlü ki eski uygarlıklar kendisine 'Ateş İblisi' ismini vermişler.
Rodan inanılmaz derecede hızlı hareket edebiliyor (kanatları sağolsun) ve son derece güçlü bir sonik çığlığa sahip.
Filmde Rodan muhtemelen Godzilla'nın yanında savaşacak ama fragmanların yanıltıcı olabileceğini düşününce 'her an her şey olabilir' demek istiyorum. Bu arada nasıl Kong, Primatların Kralıysa, Rodan da Göklerin Kralı.
> Godzilla, PUBG Mobile Evrenini Yıkmaya Geliyor!
KING GHIDORAH
Adı üstünde, kral. Sadece Godzilla'nın değil, tüm insanlığın en büyük düşmanlarından biri. İlk olarak 1964 tarihli Ghidorah, The Three Headed Monster filminde karşımıza çıkan Ghidorah Godzilla'nın baş düşmanı kabul ediliyor. Ghidorah ilk ortaya çıktığında gezegenleri yok eden dünyadışı bir canavar olarak tanıtılmıştı (kendisi Venüs'ü yok etmesiyle de bilinir). Ancak 1991 yılında Ghidorah'a farklı bir geçmiş verildi, buna göre Japonya'ya karşı faaliyet yürüten bir terör örgütü nükleer güç kullanarak, genetik araştırmalarla yaratılmış üç yavru canavarı birleştirerek bu kabusu yaratmışlar. Ghidorah'ın üç kafası olmasının sebebi de buymuş.
Sonradan yeniden uzay orijinine dönüldü, King of Monsters filmi de bu orijini kullanacak. Monster Zero olarak da bilinen Ghidorah'ın üç kafasının da farklı kişiliği var ve bu filmde kendisi özellikle acayip güçlü. Legendary, "eğer Ghidorah yerçekimi ışını süpergücünü kullanırsa, gökyüzünde daha önce görmediğimiz güçte fırtınalar ve yıldırımlar meydana gelerek stratosferimizi yırtar atar" diyor. Kendisinin farklı farklı güçleri var, ağızlarından enerji ışını çıkarabiliyor, kanatlarından yıldırım çakabiliyor, koruyucu enerji alanı yaratabiliyor, kasırga yaratabiliyor ve kendisini iyileştirebiliyor.
KUMONGA
Filmde ana Titanlara ek olarak bazı daha küçük titanların da yer alacağını biliyoruz, zaten fragmanlarda da anlık da olsa bunlara dair görüntüler gördük. Zaten Godzilla 2 ile yapılmak istenen şey MonsterVerse'ü genişletmek, böylece Godzilla vs Kong'un "canavarların Dünya üzerinde cirit attığı zamanlar" kavramına da hazırlık yapılmış olacak.
Fragmanlarda gördüğümüz titanlardan biri yerden çıkan bir kıskaçla kendini belli etmişti. Teyit edilmiş olmasa da bu canavarın Kumonga (Spiga) olduğu düşünülüyor. Kendisi ilk olarak Son of Godzilla'da ortaya çıkmış olan dev bir örümcekti. Bakalım bir kez daha Godzilla'nın yanında mı yer alacak bu canavar?
ANGUIRUS
Fragmanlarda dikkat çeken bir diğer canavar ise yerden çıkarken gördüğümüz ve sırtı kayalık olan bir devdi. Sırtındaki yapılaşma ve devasa cüssesi bunun dört ayaklı dinozor benzeri bir canavar olan Anguirus olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.
Anguirus, 1955 tarihli Godzilla Raids Again'de Godzilla'ya karşı savaşan ilk canavardı. Belki bu filmde de 'kötü adam' Ghidorah'a karşı savaşmak için diğerleriyle birlik olur, hiç belli olmaz.
İmdb'si 7,0.Bana göre izlenebilirliği açısından gayet yeterli bir puan.