Google Oyun Oynamayı Kendi Kendine Öğrenen Yapay Zeka Geliştirdi

O ufuktaki Skynet mi?

Bullfrog’tan ayrılıp DeepMind’ı kuran, daha sonra da yeni firmasıyla birlikte Google’a katılan Demis Hassabis ve arkadaşları çeşitli görevlerin nasıl yapıldığını kendi kendine öğrenen bir yapay zekâ geliştirdi. Buna eski atari oyunlarını oynamak da dahil…

Hâli hazırda 49 retro oyunu oynayabilen program bunu deneme yanıma yöntemleriyle değil, ekrandaki görsel girdileri izleyerek ve oyuna nasıl tepki vereceğini buna göre kararlaştırarak yapıyor.

Örneğin aşağıdaki videoda programın Brekout oyununu deneyişini izleyebilirsiniz. İlk başta ne yapacağını tam olarak kestiremeyen yapay zekâ, 2 hafta sonunda sadece oyunu nasıl oynayacağını öğrenmekle kalmıyor, aynı zamanda bölümü daha çabuk nasıl aşacağını da çözüyor.

Hassabis kariyerine 17 yaşında Syndicate’in tasarımcısı olarak başlamış ve Theme Park’ın baş programcılığına kadar yükselmiş bir isim. Kendisi bu gelişmeyi, “Oluşturduğumuz yapay zekâ tıpkı gözlerini dünyaya ilk defa açan ve bir şeyleri öğrenmeye başlayan bir bebek gibi. Bir gün makineler kendi kendilerine bir şeyler yaratabilecekler, ama henüz bunun çok uzağındayız,” şeklinde açıklıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum