Grammy Ödüllerinde Artık Resmi Video Oyun Kategorisi De Var

Eklenen beş yeni kategoriden biri

Grammy Ödülleri, 2023 yılındaki etkinliğinden başlayarak video oyunlarına ayrılmış özel bir kategoriye de sahip olacak. "Video Oyunları ve Diğer İnteraktif Medya İçin En İyi Müzik" ismindeki bu kategori "yeterlilik süreci içerisinde yayınlanan bir video oyunu veya diğer interaktif medyaya özel veya eşlikçi olarak yaratılmış ve tamamen orijinal parçalardan oluşan albümde mükemmeliyet" arayacak.

2023 yılında Grammy Ödüllerinde toplam beş yeni kategori olacak. Video oyunları dışında da Yılın Şarkı Yazarı (Klasik Dışı), En İyi Alternatif Müzik Performansı, En İyi Americana Performansı ve En İyi Sözlü Şiir Albümü kategorileri ekleniyor.

Bu yıl düzenlenen Grammy Ödüllerinde çeşitli video oyunlarından şarkıları cover'layarak ün kazanan New York'lu 8-Bit Big Band orkestrası, Kirby cover'ıyla Grammy ödülünü kapmıştı. 1996 tarihli SNES oyunu Kirby Superstar'dan Meta Knight's Revenge parçasını coverlayan grup bu şarkı ile En İyi Aranjman ödülünü evine götürmüştü.

2011 yılında da Civilization IV "En İyi Vokalistli Enstrümental Aranjman" Grammy'sini kazanmış, sonraki sene ise Journey Görsel Medya kategorisinde En İyi Müzik adayı olmuştu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum