H1Z1’de Şiddete Karşı Silah Bırakma Eylemi

Sanaldan gerçek dünyaya geçmesi dileğiyle.

H1Z1’de geçen gün ilginç bir şey yaşanmış.

Kotaku’nun sunduğu üzere, YouTuber CDNThe3rd, H1Z1’in Battle Royale modunda bir şey denedi. Bir seferliğine silahları bırakıp, şiddet yerine barışı seçti. Normalde bu modda zehirli atık tüm haritayı kaplamadan önce herkes birbirini öldürmeli ve son kalan kişi kaçmalı. “Artık şiddet yok  ve “Zehirli atığın ortasında birlikte duracağız ve kimse ateş etmeyecek” diyerek insanları gaza getiren Ceez, yaklaşık 40 dakika süren video boyunca insanları silah kullanmamak için ikna etmeye çalışıyor. Arada kayıplar oluyor, kimileri Ceez’in lafını dinlemiyor tabii. Ama herkesin birbirinin pekmezini akıtmak için bir saniye bile beklemediği bir oyun türünde inanılmaz bir başarıya imza atıyor.

Video uzun, o kadar da hassas noktalara değiniyor ki. Mesela bir yerde sıkıştığını söyleyen oyuncunun yanına gidip silahı bırakması için ikna ediyor, ondan feyz alan diğer oyuncular kendilerince bu hareketi sürdürmeye çalışıyorlar. Tabii Ceez’in arkaya kattığı müzikler de olayın etkisini arttırıyor.

Zaten dünyanın birçok yerinde artmış olan şiddetin ardından böyle bir şeyi izlemek insana keyif veriyor gerçekten. Böyle bir videodan duygulanacağınızı düşünmezsiniz belki, ama Ceez’in ara sıra yaptığı konuşmalar ve insanların ona verdikleri tepkiler bu konuda fikrinizi değiştiriyor. Kimi zaman elimize silah alıp öldürdüğümüz düşmanın sayısına bakarız sadece. Ama oyunlar sadece bu demek değil. Sadece bir kişinin lafına güvenip bundan vazgeçen topluluğu da saygıyla selamlamak lazım. Sanal bir dünyanın ufak bir modunda yapılan bu eylem belki çok önemli gözükmeyebilir ama, insanların mikrofon başına geçip son anlarda "Stop the violence!" diye haykırmaları çok anlamlı. Bu duygu ve düşünceler umarım hem insanların yaşamlarına yerleşir, hem de başkalarına ilham olur. Son olarak Ceez'in yaptığı roller YouTube dünyasında meşhurdur. O nedenle burada bir YouTube kanalının parçası olduğunu unutmamak lazım. Ama yine de...

...havası bozulmasın diye son iki dakikayı izlemeyin derim ben.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum