Windows 8’e Özel Yeni Halo; Spartan Assault

Yıllar sonra klavye-mouse ile Halo keyfi.

Evet, yanlış okumadınız, sadece Windows 8’e özel. Oyun sadece Windows 8 kullanan cihazlarda oynanabilecek, Windows Phone, tablet ya da normal bir PC. Baştan kötü haberi(göreceli olarak kötü) aradan çıkardığımıza göre oyunumuzun meziyetlerine değinebiliriz.

Oyun Halo 4 ile bayrağı Bungie’den devralan 343 Industries ve şeceresine bakığımızda Gatling Gears’ı gördüğümüz Vanguard Games tarafından yapılıyor ve dijital formatta çıkacak. Halo 3 ve 4’ün arasındaki dönemi konu alacak olan oyun, Spartan Ops programnın ilk görevlerine ve Commander Sarah Palmer’ın yükselişine tanık olmamızı sağlayarak İnsanlık ve Covenant arasındaki savaşın arka planında olanlara ışık tutacak 25 tek kişilik görevden oluşacak.

Oyun yukarıdan açılı bir kamerayla TPS olarak oynanacak. Konsol basitliğini aratmayan dokunmatik kontrollerkullanacak olsa da bu konuda bir zorunluluğu olmayacak, klavye ve Mouse kullanımına da imkân verecek. (Halo 2’nin çıkışından bu yana ilk defa bir Halo oyununu klavye ile oynayabileceksiniz yani.)

halo-spartan-assault-1

Halo 4 hesabınız ile bağlantı kurarak oradaki karakterinize yeni amblemler açabilecek, tecrübe puanı bonusundan yararlanabilecek ve yeni başarımlara kavuşacaksınız. Ayrıca oyunun çıkışından sonra bu kısma daha fazla şey eklenecek.

Multiplayer olmayacak ama puan karşılaştırmaları, challengelar gibi çoklu oyuncu öğeleri bulunacak. Oyun içinde farklı zırh, silah özellikleri ve çeşitli güçlendirmeler satışa sunulacak.

Oyunun çıkış tarihi ise önümüzdeki Temmuz ayı olarak belirtildi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum