Halo: The Master Chief Collection, Steam’de Listenin Zirvesine Oturdu

Halo, Steam listelerine hızlı bir giriş yaptı...

Halo: The Master Chief Collection, dün itibariyle PC oyuncularıyla buluştu. İlk izlenimler gayet olumlu seyrediyor. Nitekim bu tablo, oyunun Steam performansına da yansımış durumda, halihazırda Steam’de en çok satılan oyun konumunda olduğu görülüyor.

Aslında oyunu GamePass ile daha uygun bir fiyata oynamak imkânı varken Steam’den satın alınması bir miktar şaşırtıcı. Bir yandan da paketteki oyunlardan ilkinin 2001, en yenisi olan Halo 4’ün ise 2012’de çıktığı göz önünde bulundurulduğunda çok da yeni oyunlar olmadıklarını söylemek mümkün. Bununla birlikte pakette ilk defa PC’ye gelen oyunların bulunması böyle bir ilgi doğurmuş olabilir, onu da göz ardı etmemek lazım.

Oyunun satış performansının yanında Steam’de en çok oynanan oyunlar listesinde de haberi hazırladığım esnada 161.024 oyuncu sayısıyla 4. sıraya kadar yükseldiği görülüyor.

Oyunun çıkışında yakalanan bu başarı, Microsoft’un ‘Steam’e daha fazla oyun çıkarmak’ şeklinde ifade edilen stratejisinin olumlu bir karşılık bulduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oluyor. Halo serisi ve PC oyuncuları adına sevindirici bir tablo olduğunu söyleyebiliriz. Darısı sıradaki oyunların başına…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum