B.J.'in bitmek bilmeyen Nazi öldürme macerası.
Devamını okuBir çizgi romanın kapağını açıp ilk sayfaya baktığınız zaman içinizi gıdıklayan bir şey görmelisiniz. Normal bir kitap için tolerans sınırı onlarca sayfa olabilirken genelde 25-30 sayfadan oluşan bir fasikül sizi hemen etkilemelidir. Söz konusu uyarlamalar olduğu zaman ise beklentiler daha çok devreye girer ve size izlerken hayal kurduran sahnelerin peşinden ya peş peşe bölümler izlenir ya da sıkıcı bir filme tahammül edilir. Neyse ki Hawkeye için bunların hiçbiri yaşanmadı. Dizinin esin kaynağı olan 2012 model Matt Fraction'ın yazdığı ve David Aja'nın çizdiği Hawkeye çizgi romanı beni tarzıyla ilk görüşte etkilemişti, bir pencereden aşağı doğru uçan Clint ile açılan çizgi roman sonrasında 22 sayı boyunca kendine has atmosferini korumayı başarmıştı. Dizi mi? Dizinin açılışı sandığımdan biraz daha farklı ama bu onu kötü yapmıyor.
Kate Bishop'un dizide önemli bir rol oynayacağını biliyordum ama kendisi adeta bir başrol. 2012 yılında vizyona giren Avengers filmindeki New York savaşı ile Kate Bishop arasında kurulan bağ daha ilk baştan MCU içerisinde olduğumuzu bangır bangır bağırdı. Zaten fragmanlarda da gördüğümüz Avegers Müzikali sahnesi ise bizlere Endgame sonrası Clint Barton için şahane bir giriş yaptı. İki karakteri de ilk gördüğüm anda, "tamam bu dizi iyi olacak" hissiyatına kapıldım. Çünkü çizgi romanı iyi yapan özellikler diziye de sirayet etmiş, Kate Bishop tezcanlılığı ve Clint Barton bıkkınlığı yerli yerinde duruyor. Daha ilk iki bölümü izledik ama ilk izlenimlerim epey olumlu.
Ronin'in Kutusu Avengers: Infinity War sonrasında bir anda tüm ailesi, hayata tutunduğu her şey toz olan Clint Barton'ın hayatının en karanlık dönemi de başlamıştı. Çizgi romanlarda ölümden geri döndükten sonra Ronin olarak kötü adam avlayan Barton bu kez acısını yatıştırmak ve bir cevap bulmak için bu karanlık yola girmişti. Ronin dönemini bilinçaltında bir sandığa gömen Clint'in bu sandığı açması da Kate Bishop sayesinde oldu. Bu ara dönemin etkilerini dede bolca barındıran Hawkeye dizisi Clint Barton'un hayatının dönüm noktalarına da değinecek gibi gözüküyor. Dizinin sonuna geldiğimizde açılan bu Ronin'in Kutusu bir daha açılmamak üzere tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. |
Orijinal Avengers ekibi (bir de ne hikmetse Ant-Man eklenmiş) doğal olarak New York'un en meşhur insanları. Dünyayı birkaç kere kurtaran ekibin kilit parçalarından biri olan Clint Barton diğer üyelerin aksine bir tanrı veya zırhlı bir dahi değil. Bizim aile babası Clint'in yaşlandığı ve emekli olduğu her halinden belli oluyor. Hawkeye için kahramanlık günleri geride kalmışTI. Sonra kaderin cilvesi mi dersiniz senaryonun tutturması mı Kate Bishop devreye girdi ve daha ilk görüşte bizim bu ikilimiz arasında şahane bir dinamik başladı. Tabii Pizza'yı da unutmamak lazım. İkilinin sevimli köpeği Pizza çizgi romanların aksine burada Kate tarafından kurtarılsa da yine kilit bir role sahip olacak gibi gözüküyor.
Süper güçleri olmayan, en büyük marifetleri ok atmak olan bu ikiliye tanrı seviyesinde düşmanlar koymaya hiç gerek yoktu. Eşofmanlı Mafya yine epey komik bir biçimde dizinin içerisinde yer alıyor. Zaten Clint Barton'ın Thanos ile dövüştükten sonra bu seviyeye inmesi kendini bile zaman zaman şaşırtıyor ama emeklilik için daha iyi bir yol düşünemiyorum. Dizi içine bu konunda serpiştirilen şakalar da çok güzel oturmuş. Ayrıca Clint'in aile ile olan ilişkileri de Noel ruhuna uygun hareket ediyor, Hawkeye sanırım emekliliği en çok hak eden Avengers üyesi. Telef olmuş vücudu ve atlattığı onca zorluktan sonra terliklerini giyip gazete okumak en çok Clint'e yakışacak.
Bir Noel atmosferinde geçeceği en başından beri belli olan dizi ilk iki bölümünden gizem tohumları da serpiştirmeyi başardı ama bu tohumların hepsi Kate Bishop sayesinde çiçek açacak. Marvel Sinematik Evreni halef/selef olayına doğrudan girmeye başlamışken Kate'in yeni MCU içerisindeki rolü de heyecan verici. Hailee Steinfeld çok iyi gözüküyor. Sadece altı bölümden oluşacak olan Hawkeye artık her hafta "bölüm çıktı mı?" diye F5 tuşunu aşındıracak bir hale geldi. 22 Aralık günü final bölümünden sonra da umarım böyle pozitif konuşabilirim. Taytlı süper kahramanlardan sonra böyle bir diziye ihtiyacım varmış.
Taze Avenger Kate Bishop Marvel Sinematik Evreni bu halef selef işini çok sevdi. Çizgi romanlarda Young Avengers olarak bildiğimiz gencecik kahramanlar muhakkak bir noktada MCU'ya da girecek. Zaten Sam Wilson, Monica, Shuri, Yelena gibi isimler şimdiden evrenin içerisindeler. She-Hulk, Riri Williams ve Ms. Marvel gibi karakterler de sıralarını bekliyor. Kate Bishop da Hawkeye'ın boşluğunu dolduracak yegane isim. Bu dizideki MCU başlangıcı onu ilerleyen dönemlerde dünyayı kurtarmaya kadar götürebilir. Yeni nesil Taze Avengers ekibini bir araya getirecek liderin kim olacağını ise merakla bekliyorum. Zira "Avengers Assemble" denmeden bir Avengers ekibi asla tam olmayacaktır. |