Henüz Birkaç Ay Önce Duyurulan Revenant Hill İptal Edildi

Üzücü bir haber oldu

Mayıs ayında gerçekleştirilen PlayStation Showcase’te duyurulan oyunlardan birisi de Revenant Hill’di. Fragmanı ilk gördüğünüz anda bu oyunun Night in the Woods’u geliştiren kişilerin ellerinden çıktığı anlaşılabiliyordu. Dolayısıyla bizler de takip listelerimize eklemiştik. Ama ne yazık ki bu bekleyiş artık son buldu, hem de üzücü bir şekilde, duyurusunun üzerinden henüz birkaç ay geçmişken iptal haberi geldi.

Oyunun geliştiricisi The Glory Society, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamayla oyunu iptal etmek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Açıklamada; “Oyunların yapımı biraz zaman alır ve genellikle iyi bir ekibin bir arada çalışmasını gerektirir. Böyle iyi bir ekibe sahip olduğumuz için şanslıyız. Ne yazık ki son zamanlarda ciddi sağlık sorunları nedeniyle 2 kilit üyemizin projeden belirsiz bir süre boyunca uzaklaşmasını zorunlu kıldı. Küçük bir ekibiz ve her birimizin birden fazla sorumluluğu bulunuyor. Dolayısıyla, bu üyelerimizin ayrılışını telafi etmek zor. Geliştirme programımız, bütçe ve projeye ilişkin tüm parametreleri göz önünde bulundurarak, faaliyetlerimizi askıya alma kararı verdik. Bu, Revenant Hill’in geliştirilmesi sürecine son verdiğimiz anlamına geliyor” denilmekte.

Açıklamanın devamında, “Bazen, mevcut seçenekleri değiştiren, kontrolünüz dışında şeyler olur ve siz de birlikte hareket etmek zorunda kalırsınız. Glory başlı başına bir projeydi ve bu parçası olmaktan gurur duyduğumuz bir proje. Yaptığımız işi önemsediğiniz için teşekkür ederiz. Birbirinize iyi bakın ve sevdiğiniz oyunların yapımında emeği geçenlere de destek olun. Yakında görüşürüz” denilmiş.

En azından stüdyonun faaliyetlerini tamamen sonlandırmadığını öğrenmiş olduk. Umarım ileride yine ilgi çekecek projelerle karşımıza çıkarlar.

YORUMLAR
Mert
8 Kasım 2023 13:34

Bu ekip gerçekten çok talihsiz. Night in the Woods çıktıktan sonra oyunda büyük emeği olan Alec Holowka, cinsel taciz suçlamaları sonucu intihar etmişti. Ekip uzun süre ara verip isim değişikliğine gitmişti. Şimdi de bu oldu.

Parolamı Unuttum