İnceleme Puanlama Sistemimiz

İncelemelerde verdiğimiz puanlar ne anlama geliyor?

Oyungezer olarak bir süre önce daha dinamik bir puanlama sistemi kullanmaya başladık. Bu puanlamalarda yaptığımız en büyük değişiklik daha önce kullanmadığımız (10 puan gibi) bazı puanları da artık kullanmaya başlayacak olmamız. Yine benzer biçimde alt puanların kategorilendirmesini de daha net farklarla ayırmaya çalıştık. Yani oyunlara verdiğimiz puanları bu notlarla birlikte değerlendirdiğinizde oyunu ne kadar önerdiğimizi daha iyi anlayabileceksiniz.

Bu puanların arasına düşen oyunlar için ise .5 kanaat notu kullandığımızı ve günün sonunda oyunu inceleyen yazarın inisiyatifinin büyük olduğunu da hatırlatalım:

10

Kusursuz oyun yoktur ama zaten bir oyunun 10 puan alması kusursuz olduğu anlamına da gelmiyor. Türünde çığır açan, sektörü salladığını ve bundan sonraki oyunlar için standart belirlediğini düşündüğümüz başyapıtlara 10 verdiğimizi görebilirsiniz bundan sonra.

Örnekler: Baldur’s Gate 3, Red Dead Redemption 2, Persona 5

9

Mükemmele çok yaklaşmış ve bizde de izini bırakmış belli ki. Yılın Oyunları’nı seçerken adının anılacağına kesinlikle şüphe yok.

Örnekler: Resident Evil 4, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Darkest Dungeon

8

Türün hastası değilseniz bile denemenizi tavsiye ettiğimiz bir oyun. Belki kulvarının lideri değil ama iz bırakacak bir deneyim sunduğuna emin olabilirsiniz.

Örnekler: Shadow Gambit: The Cursed Crew, Marvel’s Spider-Man, Total War: Warhammer III

7

Oyunun kalitesinin önüne geçen bazı kusurları var. Bunlar grafiksel de olabilir, hikâye anlatımı olarak da oynanış olarak da... Türe veya seriye düşkün oyuncuların yine de keyifle oynayacağı, diğerlerininse burun kıvırabileceği bir oyun.

Örnekler: Fire Emblem: Engage, Greedfall, Kingdom Hearts III

6

Artıları kadar eksileri de var, öyle ahım şahım bir oyun değil ama vasatın sadece bir tık üstü.

Örnekler: Redfall, Warcraft III: Reforged, Metal: Hellsinger

5

Sıradan bir oyun. Oynamazsanız bir şey kaybetmezsiniz. Ama oynarsanız da bitirdikten sonra kimseye heyecanla önermeyeceğiniz kesin.

Örnekler: Gord, Forspoken, Saints Row

4

Arada birkaç iyi fikre sahip olsa da genel olarak sorunlu olan oyunlar demek bu puan. Biz oynamak zorunda kalmışız, siz çok aşırı delisi değilseniz kendinizi yakmayın!

Örnekler: Dungeons & Dragons: Dark Alliance, Godfall, Sacred 3

3

Fikirlerini hayata geçirmeyi başaramamış, tam bir zaman kaybı olarak nitelendirdiğimiz oyunlar bu puan aralığına düşüyor.

Örnekler: Hello Neighbor, The Elder Scrolls: Blades, Balan Wonderworld

2

Ortada oyun olarak nitelendirilebilecek bir şey var ama kime hitap ettiği belli değil. Böyle bir oyunla bedava olsa bile vakit harcamayın.

Örnekler: Anime Standing, Pizza Connection 3, Transformers: Rise of the Dark Spark

1

Böyle oyun olmaz olsun...

Örnekler: Rambo: The Video Game, Vaporwave Simulator, Erzurum

YORUMLAR
Parolamı Unuttum