Sevdiğiniz oyun için ne kadar harcamaya razısınız?
Devamını okuİngiliz Dijital, Kültür, Medya ve Spor Dairesi, 9 aylık loot box araştırmasının sonuna geldi. 84 sayfalık rapor içerisinde yapımcıların, oyuncuların, akademisyenlerin ve daha pek çok kişinin ifadeleri de bulunuyor. Öte yandan aynı rapor, yapımcıların “dürüst ve şeffaf” olmadığının da altını çizmiş.
İngiliz Milletvekili Damian Collins, bu durumu İngiliz Kumar Komisyonu’na taşımak istediğini ifade etti. Öte yandan İngiliz Kumar Komisyonu daha önce de loot box konusunu incelemiş ve bu sistemin “kumar” olmadığına kanaat getirmişti.
Collins ise firmaların çok daha sorumlu olması gerektiği inancını taşıyor. Milletvekili, ülkenin bu durum hakkındaki duruşunun değişmemesi halinde hükumetten bu kutuların neden kumar kurallarından muaf olduğuna dair yazılı bir açıklama istediğini ifade ediyor.
Komitenin araştırma sonuçlarına göre oyunların üzerinde kumar oyunları içerdiğine işaret eden logolar bulunmalı ve bu oyunlar belli yaş gruplarına satılmalı.
Aynı komitenin sadece loot box ve kumar araştırmaları yapmadığını da belirtelim. Bu komite aynı zamanda “oyunların uzun süreli etkilerinin” araştırmasını da yapıyor.
şans kutuları (ben öyle adlandırıyorum) bence çok saçma, para tuzağı. oynadığım bir oyun var, ismi marvel şampiyonlar turnuvası ve orada kutu yok ama kristal var. örneğin bir 4 veya 5 yıldızlı şampiyon düşürme olasılığından bahsediyor akıllara zarar ki açsanız da gelmiyor zaten. youtube üzerinden bakıyorum adamlar 10k kredi basıyor kristal ve kahraman için. kısaca; ne kadar ekmek o kadar köfte diyorlar. inşallah tamamen kalkar bu saçma sistem.