Kendi Kendine Oynayan Rol Yapma Oyunu

Bana ihtiyacın yok galiba, nyse :S

Hayal gücünün ne kadar sınırsız olduğu üzerine düşünen biri olarak bazen kendime “acaba bir gün oyun dünyasında fikirler tükenecek mi, geriye hiç yapılmamış bir oyun kalacak” diye sorduğum oluyor. Neyse ki her seferinde beni şaşırtan bir yapım çıkıyor.

iOS’a çıkan Dreeps adlı rol yapma oyunu benzerleri gibi aslında. Bilmediğiniz bir dünyayı keşfediyor, NPClerle konuşuyor ve savaşa giriyorsunuz. Farkı ise bir oyuncuya ihtiyaç duymayışı. Yani oyunu oynayamıyorsunuz.

Peki, ama nasıl çalışıyor? Tam olarak neyin nesi bu oyun? Hisanori Hiraoka’nın tasarladığı Dreeps aslında bir çalar saat uygulaması. Alarmı kuruyorsunuz ve alarm çaldığında oyun başlıyor ve siz geri uyku moduna alana kadar da devam ediyor. Gün içinde istediğiniz an telefonunuza bakıp karakterin neler yaptığını görebiliyorsunuz. Oyunda yazılı metin olmadığı için diyalogları kaçırmanız da söz konusu değil.

Oldukça şeker grafiklere sahip bir oyun ve videosunu izledikten sonra insana “keşke oynayabilseydim” dedirtiyor. İlginizi çektiyse App Store’dan 2.99 dolara satın alabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum