Konami, eFootball'a Gelen Eleştirileri Son Derece Ciddiye Aldığını Söylüyor

Hatalardan ders çıkarmak lazım

Konami, eFootball'u erken erişim şeklinde 30 Eylül günü yayınlamış ve oyuncuların ciddi tepkisi ve eleştirileriyle karşılaşmıştı. Oyun henüz tam olarak tamamlanmış değildi, modellemelerinde ve oynanışında ciddi sıkıntılar vardı. Oğuz da İlk Bakış yazısında oyunun mevcut artılarını ve eksilerini son derece detaylı biçimde anlatmıştı hatırlarsanız.

14 Nisan günü eFootball 1.0.0 versiyonunu kavuşarak tam sürüme geçiş yapmış olacak. Bu versiyonda yeni özellikler, modlar, denge güncellemeleri, hata ayıklamaları, aklınıza gelebilecek her alanda değişiklikler sizi bekliyor olacak.

Konami, oyunun aldığı eleştirilerin bir çok sebebi bulunduğunu, yeni bir motora geçmelerinin ve yeni platformlarla buluşmalarının da bu eleştirilerin çıkış nedenlerinden olduğunu söylemiş.

"Oyunun tamamlanmamış olmasının çok sayıda sebebi vardı. Yeni bir futbol oyun motoruna geçiş yapmamız, PS5 ve Xbox Series gibi yeni nesil konsolları desteklemeye başlamamız, oyun tarzını oynaması ücretsiz şeklinde değiştirmemiz gibi. Oyunculara yeni eFootball 2022'yi mümkün olduğunca kısa süre içinde sunmak istedik.

Sonuç olarak da oyun kalite bakımından çok sert eleştiriler aldı. Eylül ayından beri aldığımız tüm geri bildirimlere ve düşüncelere dayanarak oyunu geliştirmeye ve düzeltmeye odaklandık. Oyuncularımızın fikirlerini son derece ciddiye alıyoruz. Oyunu bundan sonra da geliştirmeye devam edeceğiz ve oyuncularımızın değerli geribildirimlerine de müteşekkir olacağız" diyor Konami sözcüsü.

Oyunun bu şekilde yarım olarak piyasaya çıkmasının yeni futbol oyunlarının sonbahar aylarını tercih etmesiyle de doğrudan ilgisi var, sonuçta Avrupa futbol sezonları da bu dönemde başlıyor. O pencereyi kaçırmamak adına böyle hızlı bir karar verilmiş oldu, ama önemli olan hatalardan ders çıkarmak.

eFootball incelememiz oyunun tam versiyona geçişinden bir süre sonra karşınızda olacak.

VGC tarafından yayınlanan ve oyunun 1.0.0 versiyonundan 85 dakikalık görüntüler içeren videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
mokanalpa
11 Nisan 2022 12:48

Hiçbirşey değişmemiş gibi o mıçık menü renkleri duruyor hala çok yavaş oyuncular robotsu hareket ediyor.iyibir oynanış ve master lig istiyoruz ve nete bağlanma zorunluluğu istemiyoruz.izlediğim videolar hep gece maçları neden hiç gündüz yoktu konami yine yalan konuşuyor gibi.

oe93
mokanalpa
11 Nisan 2022 15:22

çevrimdışı oynama ve master lig konusunda ben de aynı duyguları besliyorum ama Konami'nin eFootball ile gittiği yol tamamen online üzerine bambaşka bir ekosistem yaratmayı amaçlıyor, yeni bir oyun motoru ve mobil entergarsyonu derken bu geçiş daha da sancılı hale gelecek orası kesin. oyunun 1.00 halini çok merak ediyorum, çıktığı zaman detaylı bir inceleme düşünüyorum, oyuncuları fifa tekelinden kurtaracak her türlü umut ışığına açığım. 

mokanalpa
oe93
11 Nisan 2022 20:01

Kesinlikle öyle konomi güzelim seriyi berbat edecek aç gözlülüğünden dolayı.


Parolamı Unuttum