League Of Legends Şampiyon Rehberi - Corki

Gözüpek Bombacı

Heimerdinger ve yordle yoldaşları Piltover’a göç ettiklerinde, bilimi bir yaşam biçimi olarak benimsediler ve anında, tekmaturji çevrelerinde çığır açan bazı yenilikler yaptılar. Yordle’ların boylarının kısa oluşu, arenadaki diğer karakterler açısından gayet şanslı bir durum. Çünkü Yordle’lar bunu çalışkanlıkları ve elde ettikleri başarılar ile telafi ediyor. Bir de boylarının uzun olduğunu, yapılı olduklarını düşünsenize! Adalet Meydanlarında kaçacak yeriniz kalmazdı! Corki, Çığırtkan Yılanlar birliği ve uçağı ile birlikte birçok görevin üstesinden gelen, çeşitli başarılara imza atan, serin kanlı bir şampiyon. Çeşitli casusluklar, deli cesareti isteyen akrobatik hareketleri ile Corki, maceracı ruhunu emekliye ayırmaya hiç müsaade etmiyor. En iyi dostu ise arenada güçlü bir yere sahip olan Heimerdinger.

İLK HEDEFİMİZ AŞAĞI KORİDOR!

Corki, oyun içerisinde aşağı koridorda yer alıyor. Kullandığı yetenekler yeni gelen şampiyonlar karşısında biraz eskimiş olsa da, becerikli ellerde bir ölüm fırtınası estirmeyi sürdürüyor. Oyun içerisinde daha başlangıç aşamasında bir adım önde başlıyor. Nedeni ise pasif yeteneği olan Hextech Şarapnel Kovanları. Bu yetenek ile yapmış olduğu normal saldırılar canavarlara, minyonlara ve rakiplere Gerçek Hasar verir. Gerçek Hasar, zırh veya büyü direnciyle engellenemeyen hasar anlamına gelir. Rakibiniz örneğin aşağı koridorda yordle kabilesinden Teemo. Seviye 6 oldu ve her yerde mantarları var, destek rolünde olan arkadaşınız ise yetişemiyor. Bu devrede hem Teemo’nun görünmezliğini açık eden, hem de mantarlarını açığa çıkaran yeteneğiniz Fosfor Bombası devreye giriyor. Bu yeteneğiniz ile belirli bir alana bomba atıyorsunuz ve görünmez öğeleri kısa bir süreliğine görüyorsunuz. Burada yer alan rakip birimler ise yetenek gücü hasarı alıyor (çok nadir de olsa, bazı oyunlarda yetenek gücü üzerine oynayan bir Corki de karşınıza çıkabilir). Diyelim ki oyun gayet sakin bir şekilde akıp gidiyor. Birden rakip ormancısı rolünde oynayan kişi bu sakinliği bozdu ve size baskına geldi. Hareket hızınız ilk seviyelerde biraz yavaş. Baskından o hızla pek kaçamazsınız, hele ki rakip destek rolünde sersemleten bir şampiyon varsa. Bu durumda devreye Valkyrie yeteneğiniz giriyor. Gelen baskınlardan kaçacağınız gibi, arkanızda bırakacağınız alevler ile rakibinize hasar da vermiş olacaksınız. Aynı şekilde, rakibinizi avlamak için de bu yeteneğinizi kullanın. Saldırı Gücü taşıyıcıları için en gerekli olan şey saniye başına hasar oranı (DPS). Bunun için yeteri kadar saldırı hızı eşyası almanız gerekiyor. Corki ise eşyalara gerek kalmadan gayet seri bir şekilde hasar verebiliyor. Makineli Tüfek yeteneği ile önünde yer alan alana koni şeklinde saniye başına hasar veriyor. Bu yeteneğiniz ile mümkün olduğunca minyon katletmeye bakın. Minyon skoru için bu yeteneği kullandıktan sonra Fosfor Bombası ile canı yarım kalan minyonları öldürün. Böylece minyon sayınızı çok seri bir şekilde artırabilirsiniz. Gelelim en iyi dürtme fonksiyonu olan yeteneğimize. Füze Salvosu yeteneğimiz ile en fazla 7 adet füze biriktirip bunları belirlenen alana fırlatarak, toplu hasar verebiliyoruz. Bu yeteneği minyon katletmek için de kullanın. Minyonlar önemli! Bu yetenek ile her üçüncü füze,İri Kıyım olarak fazladan hasar verir. Her on saniyede bir füze kazanıyorsunuz, unutmayın! Kullanın!  

İLK BAŞTA SAKİN OLUN!

Gençsiniz, deli dolusunuz, hemen skor istiyorsunuz ama Corki yaşlı ve bir o kadar tecrübeli. Onu dinleyin. İlk başlarda skordan ziyade minyonlara önem verin. Unutmayın ki fazladan alınan yaklaşık on beş minyon, bir skora denk düşüyor. Yukarıda belirtildiği gibi yeteneklerinizi minyonlar için de kullanın, çekinmeyin. Mana yenileyen eşyalarınız zaten olacak. Q ve E kombinasyonu ile kısa sürede iyi bir rakam elde edebilirsiniz. R yeteneğinizi ise rakibinizin üstünde deneyin, bakalım nasıl bir hasar alıyor. Eğer hasarı uygun buluyorsanız, önünüzdeki hat boş olduğunda, yani düz bir çizgi üzerinde rakibinizle karşı karşıya kaldığınızda hiç düşünmeden yapıştırın füzenizi. Dürtün, rahatsız edin. Yok, pek işlemiyor diyorsanız, bu yine sizin lehinize: minyon kesin! Düşmanı rahatsız edin diyoruz, çünkü Corki seçmek bir risktir. Karşınıza Vayne gibi, Jinx gibi, Lucian gibi şampiyonlar geldiğinde özellikle dikkat edin. Yavaşlatırlar, çok yüksek taban hasarları vardır, hızlıdırlar! Yanınızda size eşlik edecek, yani destek rolünü üstlenecek şampiyonlarda ise mümkün olduğunca sersemletme yeteneği olsun. Yanınıza gidecek en iyi destek şampiyonları ise biraz agresif şampiyonlar olmalı, sizi korumalı. Alistar, Blitzcrank, Leona, Sona gibi. Agresif oynamak isterseniz kombonuz şöyle: R-Q-E-W. Bir uyarıyı atlıyordum, aman dikkat edin! Menziliniz biraz kısa, bu yüzden kendinizi her an bir savaşın içinde bulabilirsiniz. Gerekirse kaçabilmek için mana durumunuzu her zaman kontrol edin.

corki

YORUMLAR
Parolamı Unuttum