League Of Legends Şampiyon Rehberi - Elise

Örümcek Kraliçe

Krallığın en derin kısımlarına ağlarını örmüş, müritlerini kandıran Örümcek Kraliçe, sinsi planlarını kuruyordu... Adalet Meydanlarının hain karakterinin bu güzelliğinin ardında yatan kötülüğü bizler şimdi fark edebiliyoruz. League of Legends’daki bazı şampiyonları oynaması diğerlerine göre daha zor. Çift yüzlü oynanış tarzıyla Elise de alışması güç bir şampiyon. Biz bu yazımızda bu şampiyonu nasıl kullanmanız ve ormanda neler yapmanız gerektiğinden bahsedecek, sizi ona bir nebze de olsa alıştırmaya çalışacağız. 

ORMANDA GEZERKEN

Elise ile oynamaya başlamadan önce bilmeniz gereken ilk şey şu: Elise’in örümcek ve insan formu arasında geçiş yapmasını sağlayan ulti’si oyunun başında açık geliyor. Örümcek halinde daha hızlı hareket edebildiğimiz için ormanda genellikle örümcek halinde gezeceğiz. Örümcek yeteneklerinin mana harcamaması da işimizi kolaylaştıracak. Başlangıçta puan vereceğimiz ilk yetenek W yeteneği. Yanımızda gezdirdiğimiz örümcek yavrularımız ormanda bize çok yardım ediyor; hem orman canavarlarının hasarını kendi üstüne çekiyor, hem de fazladan hasar veriyor. Tavsiyem, ormandaki yolculuğunuza kırmızı güçlendirmeden başlamanız. Hemen ardından mavi güçlendirmeye gidip onu alarak, sonra da kurtları öldürerek kendimizi üçüncü seviyeye taşıyoruz. Baskınlar için hazır sayılırız, ancak ilk önce hangi koridora gideceğimize karar vermemiz gerekiyor. Hangi koridor yardıma en çok ihtiyaç duyuyorsa, hangisine başarılı bir baskın yapma ihtimaliniz daha yüksekse ona göre bir koridor seçmeniz daha doğru olur. Kısacası nabza göre şerbet formülünü uygulamanız gerek. Kendimize hedef olarak önceden Sıçra büyüsünü kullanmış şampiyonları seçmek daha doğru olur, böylelikle herhangi bir şekilde büyülerimizden kaçmasının bir parça önüne geçmiş oluruz.

ELISE’İN E’Sİ

Elise hızlıca şekil değiştirebildiği için bu şampiyonda toplamda uygulayabileceğimiz ve harmanlayabileceğimiz altı farklı yetenek söz konusu. Hem hızlı düşünmemiz hem de ciddi bir refleks sahibi olmamız gerekiyor. Elise’in E yetenekleri baskın anında en çok ihtiyaç duyacağımız yetenekler olacak. Bir tanesinde ağ atıp kısa zamanlı sersemletme uygularken, diğerinde bir anda havaya fırlayıp menzilimiz içindeki rakibin üzerine aniden iniyoruz. Örümcek İnişi ile havaya yükseldiğinizde menziliniz içindeki (görünmez şampiyonlar hariç) tüm hedefler görünür hale gelir. Örneğin, Antik Golem’in ardındaki duvarın yakınında bu yeteneği kullanırsanız, duvarın etrafından dolaşmanıza gerek kalmadan Golem’in üzerine iniş yapabilirsiniz. Bu yeteneği kaçarken duvarın üstünden Sıçra atarmış gibi de kullanabilirsiniz. Elbette iniş yapabilmek için duvarın öbür tarafında bir hedef olması gerekiyor. Örümcek İnişi’nin bir diğer önemli getirisi de sizi hedef alan yeteneklerden kaçmaktır. Örneğin üstünüze doğru gelen bir Ashe okundan, hatta Karthus’un Ağıt’ından bile bu şekilde kaçınabilirsiniz. Saldırıya geçtiğinizde rakibe maksimum hasar verebilmek için yeteneklerinizi belirli bir sırada kullanmanız gerekiyor. Mümkünse dövüşe insan formunda Q yeteneğiyle başlayın, çünkü rakibin canı ne kadar fazlaysa Nörotoksin o kadar çok hasar verir. Devamında W ile İntihar Örümceği’ni serbest bırakın ve hemen örümcek formuna geçin. Bu formda önce W’yu kullanarak saldırı hızınızı artırın. Son olarak yine örümcek formunda Q’yu kullanın. Zehirli Isırık’ı sona saklamak mantıklıdır, çünkü Nörotoksin’in tam aksine, rakibin canı ne kadar azsa o kadar çok hasar verecektir. İnsan veya örümcek halinde E yeteneklerinizi bu kombo içinde ne ara kullanacağınız tamamen sizin ve rakip şampiyonun konumuna bağlı. Elise ile koridorlara baskına gittiğinizde skoru koridor oyuncusuna bırakmak zorunda değilsiniz. Elise de yetenek gücüyle oyunu taşıyabilen bir şampiyon, dolayısıyla skoru sizin kazanmanız da takımınızın faydasınadır. Hem katliamı garanti altına almak, düşmanı az canla kaçırmaktan iyidir. Koridorlara baskın yapma konusunda anlatabileceğim son şey Elise ile hangi çalıdan ya da nereden baskına gittiğinizin çok bir öneminin olmaması. Yeterince yaklaşmışsanız size her yer uygun, özellikle örümcek halinizde E yeteneğinizin menzili çok uzun. 

SON SÖZLER

Savaşa hazırlık aşamasında en çok kullanacağınız yetenek İntihar Örümceği olacak. İnsan formunda W ile bu yeteneği kullanarak takım savaşına başlamadan önce rakiplerinize hasar verip avantaj elde edebilirsiniz. Bu yetenekle ilgili bilmeniz gereken önemli bir detay da savaş sisi içinde etrafındaki küçük bir alanı görünür kıldığıdır. Çalıların içini bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Kaçmanız ya da kovalamanız gereken durumlarda mutlaka örümcek formunda bulunun. Hem fazladan hareket hızı kazanırsınız, hem de sizi takip eden küçük örümcekler arkanızdan size doğru atılan bazı büyülerin önünü keser. Orman rolünde Elise oynamak gerçekten hızlı refleksler ve ani kararlar verilmesini gerektiren bir tecrübeyi sizlere sunacak. Ancak yeterince pratik yaptığınız zaman gerçekten takımı nasıl sırtlayacağınızı fark edeceksiniz.

Elise

YORUMLAR
Parolamı Unuttum